A Celine ruházati márka

A CELINE (korábban CÉLINE volt a neve) francia ruházati és bőr luxuscikk márka, amely 1996 óta az LVMH csoport tulajdonában van. 1945-ben alapította Céline Vipiana. 2015 novembere óta a központ Párizs 2. kerületében, a rue Vivienne 16. szám alatt található, a Hôtel Colbert de Torcy épületében, amely francia történelmi emlékmű besorolással rendelkezik. Séverine Merle a vezérigazgató 2017 áprilisa óta.

[wp_ad_camp_1]

2018. január 21-én az LVMH bejelentette, hogy Hedi Slimane lép a Celine-be művészeti, kreatív és imázsigazgatóként. 1945-ben Céline Vipiana (1915–1997) és férje, Richard létrehozták az iparág egyik első luxusmárkáját, a Céline-t, a méretre szabott gyermekcipő-üzletet, és megnyitották az első butikot a párizsi rue Malte 52-ben. A márkát a logójáról, a vörös elefántról ismerték fel, amelyet Raymont Peynet készített. 1960-ban a márka úgy döntött, hogy megváltoztatja pozícióját, és üzleti tevékenységét egy készen viselhető divatmárkára összpontosítja, amely női sportruházat megközelítést alkalmaz. Ezentúl a márka számos olyan bőrárucikket kínált, mint például táskák, cipők, kesztyűk és ruhák. Céline Vipiana maradt a tervező 1945-1997 között.

1964-ben az új „Vent fou” illat és az új „American Sulky” kiegészítők piacra dobása sikert aratott. Az árukk a ház fő termékei lettek. A bőr népszerűségére ösztönözve Céline bőrtermék-gyárat nyitott Firenzében. 1973-ban a Céline áttervezte logóját, amely a Diadalívhez kapcsolódik, amely a párizsiak szimbólumaként jelent meg. Abban az időben a Céline a különböző butikok megnyitásával váltotta meg a világot Monte Carlóban, Genfben, Hong Kongban, Lausanne-ban, Torontóban és Beverly Hills-ben. A márka alapítói egy jótékonysági egyesület részesei akartak lenni, ezért Richard Vipiana 1973-ban megalapította a Céline-Pasteur-díjat miután Céline Vipiana, Bernard Arnault által kinevezett Peggy Huynh Kinh vette át a ház épületét művészeti irányítását 1988-ban.