A digitális emberi jogok fontosabbak most, mint valaha

A fizikai és a digitális életünk közötti határ gyorsan elhalványul. Ez nagyszerű – amíg rájövünk, hogy digitális jogainkat sokkal kevesebb dolog védi, mint a fizikai jogainkat. Sajnos a vállalatok, kormányok és bűnözők továbbra is nagyrészt szabadon visszaélhetnek az állampolgárok előnyeivel az interneten.

[wp_ad_camp_1]

A modern adatbányászati ​​technológiák megkísérlik megismerni a legbelső gondolatainkat, identitásainkat és viselkedésünket. A kormányok nyomon követik polgárjaik minden mozdulatát – a hatalom uralma megváltozhat, de a magánéletünk példátlan hozzáférése változatlan marad. A nyolcvanas évek elején az internet büszke volt a szabadságra. A kontinensek összekapcsolásával és a nyílt és ingyenes kommunikációval lehetővé tettek egy új, fényes jövő. Az internet élete során azonban felhasználóit elnyomták és ellenőrzik. A kormányok dönthetnek arról, hogy mely információkat tekintik elfogadhatónak, és mások szörnyű büntetést kapnak apróságokért, mint a közösségi média használata.

Minden polgárnak joga van a magánélethez és a biztonsághoz, de kevesen kapják meg ezeket az alapvető emberi jogokat, és még kevesebbet kapnak, amikor csatlakoznak az internethez. Ott a vállalatok beépítették magukat online életünk minden aspektusába, hogy a magánéletünk részletei alapján a lehető legnagyobb mértékben profitálhassanak. Az Emberi Jogi Nap célja az emberi jogok megsértésének tudatosítása a világ minden tájáról. Szeretnénk azonban arra koncentrálni, amit tudunk – a kiberbiztonságra, az adatvédelemre és az online világban való hozzáférésre. A kapcsolatoknak az emberi jogok keretein belül kell kialakulniuk, ezért sokan együttműködnek azon szervezetekkel, amelyek azon dolgoznak, hogy ez megtörténjen és az adatvédelem a lehető legjobb legyen.