A Dunai hajózás

A folyami hajóutak nagyon kedvelté váltak, és ezek közül is a legpopulárisabbnak a dunai hajózás számít, mely olyan világhírű folyókat előz meg, mint a Nílus, Jangce vagy a Volga.

[wp_ad_camp_1]

Manapság nyaralás szempontjából, az emberek gyakran döntenek a folyami hajózás mellett. Ezzel több várost körbejárhatnak és itt teljes ellátást kaphatnak, hisz ezek nem csak közlekedési eszközök, de szállodák is egyben. Egy hajókirándulás nem kell, hogy nagy luxust és magas árakat jelentsen. A folyami hajókon sokkal családiasabb hangulat és kedvezőbb árak uralkodnak, mint például a hatalmas óceánjárón, és itt is ugyanolyan kényelemet és eleganciát kaphatunk. Ezek a hajók naponta kisebb távolságot tesznek meg, gyakran kikötnek, ahol az utazók körbesétálhatják az adott várost.

Dunai hajózás

Dunai hajózás

A Duna egy nemzetközi folyó, tíz országon halad át. Partján több jelentős várost találhatunk, Bécset, Pozsonyt, Budapestet, Belgrádot. A dunai hajózás népszerűségét, nem csak annak köszönheti, hogy a Duna Európa második legnagyobb folyója, hanem a hajótársaságok nyújtotta kiváló szolgáltatásoknak is. Ezek jó felszereltséggel rendelkeznek, általában találni rajtuk sétafedélzetet, éjszakai bárt, éttermet, fodrászatot, nyugágyakkal kiegészített kisebb medencéket, ajándékboltokat. Az utak árai leggyakrabban a teljes ellátással együtt vannak feltüntetve. Több kategóriás szobák és különböző szolgáltatások közül, pénztárcánkhoz mérten választhatunk. Budapestről több hajót indítanak, melyek lehetnek rövidebb 5-6 naposak, de ha hosszabb útra szeretnénk befizetni, például egy nagy európai körútra, azt is megtehetjük. Remek cél lehet Bécs, Köln, vagy akár Amszterdam. Bármelyik úti célt választjuk, biztosak lehetünk abban, hogy élményekkel feltöltve fogunk haza térni.