A fenséges grillezés

Egy jó hétvégi sütögetés a barátokkal a szabadban? Ki mondana nemet az ínycsiklandó falatokra és az ízek orgiájára? A grillezés az egyik legelterjedtebb kerti elfoglaltság, egészen a tavasztól őszig terjedő időszakban. Mindenkinek megvannak a maga tippjei, hogyan, mit és főleg mivel, de a húsok, és zöldségek elkészítési módjának gyakorlatilag csak a fantázia szabhat határt.

Az üzletekben számos előre pácolt húst és grillszószt vásárolhatunk, de ha érzünk magunkban tehetséget a konyhaművészetek terén, akár egészen egyedi íz világgal is megajándékozhatjuk a választott húsfajtát. Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen a saslik az egyik legegyszerűbben elkészíthető finomság, hiszen a nyárson egymás után felhúzogatott falatok a grillezés során összeérnek, és fenséges íz élménnyel ajándékoznak meg.

Ne csak húsokra gondoljon a grillezés kapcsán, hiszen a legkülönfélébb zöldségek is rendkívül finomakra sikeredhetnek. A cukkini, a padlizsán, a paradicsomkarikák, vagy éppen az ananász is nagyon jól használható a grillezett húsok kiegészítéseként. A sör, vagy egy finom minőségi bor pedig garantáltan meghozza majd az étvágyat.

Grillezés

Grillezés

A szükséges felszerelést már szinte fillérekért is beszerezhetjük, de ha komolyabb igényeink vannak, akár súlyos tízezreket is otthagyhatunk az üzletben. A grillezés nyújtotta hangulat, a pácolás izgalmas világa és az elkészült finomságok azonban megérik a befektetést. Kellemes órákat tölthetünk családunk, barátaink társaságában, és az ételek élvezete garantáltan összehozza majd a résztvevőket.