A gyomorrák tünetei. Figyeljen rájuk már fiatal korban

Fontos odafigyelni az olyan súlyos betegségek kezdő tüneteire, mint például a rák. Ez főleg akkor érvényes, ha családjában volt már ehhez hasonló betegség. Ebben az esetben Ön a veszélyeztetett emberek közé tartozik, úgyhogy fokozottan ügyelnie kell magára.

[wp_ad_camp_1]

Természetesen nem kell az egész életét rettegésben leélnie, azt várva, hogy mikor betegszik meg, viszont nem árt figyelni a tünetekre és mindenekelőtt persze mindent megtenni, hogy csökkentse a rizikófaktorokat. Ezek közé első körben a dohányzás, a drogfogyasztás és az alkohol tartozik. A vizsgálatok kimutatták, hogy azok az egyének, akik a helicobacter pylori nevű vírussal vannak megfertőzve, sokkal könnyebben megbetegednek. Ez a vírus a gyomorban fekélyes megbetegedést okoz. Persze ez nem egyenes úton vezet a gyomorrák kialakulásához, de megnöveli annak esélyét. Ezért érdemes kivizsgáltatnia magát már fiatal korban, hogy kiszűrje ezt a vírust, amely egy kis célzott antibiotikumos kezeléssel legtöbbször orvosolható.

Gyomorrák

Gyomorrák

Hogyha ez megvan, akkor a további tünetekre kell fokozottan odafigyelni: a szédülés, az étvágytalanság, húsundor, fekete széklet és hányás. Bár ezek másfajta gyomorbetegség jelei is lehetnek, viszont ha nem múlnak el sima diétázással, akkor megéri felkeresni egy szakorvost. Mindenesetre, mint minden betegség megelőzése, ez is a helyes táplálkozásnál és a rendszeres testmozgásnál kezdődik. Ha ezeket betartja az ember, akkor nemcsak csökkenti a súlyos betegségek kialakulását, hanem jobban is érzi magát a bőrében a mindennapokban. Sajnos a gyomorrák az utóbbi időben 80%-kal nőtt meg a fiatalok körében. Ez a jelenség elsősorban Amerikában jelentkezett, az elhízott emberek körében. Ebből is látszik, hogy mennyire nagy szerepe van a táplálkozásnak ebből a szempontból is.