A hangya és az ellene való hatékony védekezés

Az apró testű, hártyás szárnyú rovarok úgynevezett bolyokban élnek, tehát társas állatok. A hím és a nőstény hangyák rendelkeznek csupán szárnyakkal, a dolgozók és a katonák szárnyatlanok.

[wp_ad_camp_1]

A dolgozók egyébként egymástól különböző megjelenéssel bírhatnak, erre hatással elsősorban a lárvakorban elfogyasztott táplálék van. Míg a dolgozók az ivadékokat és az anyát táplálják, addig a katonák védik a bolyt, olyan ez az egész tehát, mint egy jól felépített, szabályokon alapuló kis társadalom. A hangya egyébként rejtőzködő életmódot folytat, csak a dolgozók keresik a táplálékot, tehát a lakásokban előforduló hangyák mind e réteghez tartoznak. A szabadban gyakran látni óriási méretűre nőtt hangyákat, ezek többsége az úgynevezett lóhangya. Esetükben a nőstények igencsak termetesre nőhetnek, akár elérhetik a 16-18 mm-t is. A kifejezetten harciasnak és bátornak számító hangyafajjal elsősorban a gerendaházak esetében találkozni, hiszen fészküket szívesen helyezik a fa belsejébe, de nem ritka, hogy földalatti területekre is átnyúlik a fészek. További gyakori fajok hazánkban a kis fekete hangya és a gyepi hangya is.

Hangyainvázió

Hangyainvázió

Az ellenük való védekezés elsősorban az ingatlanokban megtalálható fa részek védelmét szolgálja. Az is hatásos, ha nem hagyunk ételmaradékokat az asztalon vagy zárt konyhai kukát szerzünk be, ugyanis a hangyák szaglása kifejezetten jó. Azonban a legjobb, ha időben észleljük a problémát és szakemberhez fordulunk ez ügyben, hiszen nehézkes egy egész hangyaboly felszámolása. A rovarirtó szakember szakképzett és tapasztalt, így nem okoz későbbi bosszúságot, amennyiben minőségi munkát végez. A boltokban megtalálható rovarirtó szerek csak ideiglenes megoldást nyújtanak a hangyák távoltartására lakásunkból. Forduljon bizalommal szakemberhez, aki rövid időn belül megszabadítja otthonát a rovaroktól.