A holt-tengeri ásványok

A Holt-tenger szinte csodának minősül nemcsak Izraelben, hanem az egész világ előtt. Egy lefolyástalan tóról van szó, amelynek egyik érdekessége, hogy Földünk egy legsósabb tengere. Sótartalma tízszer nagyobb más tengerekéhez képest. Nevét is e miatt a tulajdonságáról kapta, hisz a magas só-koncentráció miatt nem él meg egy élőlény sem benne.

[wp_ad_camp_1]

Felejthetetlen élményt nyújt az ide kirándulók számára a vízben való lebegés. Az ember lába ugyanis nem ér le a vízbe, lebeg azon, mert a só fenntartja. Lebukni és nyelni a vízből nagyon veszélyes, mert a só irritálhatja a szemet vagy a nyálkahártyát. Benne tartózkodni sem ajánlatos tíz percnél tovább. Már a Bibliából is ismert a tenger neve, mivel már akkor is foglalkoztatta az emberiséget. Dávid király felesége, Abigél felfedezte a tenger sós vizének jótékony hatását az emberi szervezetre, valamint a szépségápolás területén is pozitív eredményeket figyelt meg. Az ásványi anyagok bőrszépítő hatása már a királyné számára is fontos volt. Ezek a tények napjainkban is ismertek. A vízben található ásványi anyagok, mint a magnézium, kálium, bróm és jód igen jótékony hatással van különböző bőrbetegségekre. Az itt tartózkodás ajánlatos légúti panaszokkal, reumával és ízületi problémákkal küszködőknek.

Holt-tengeri ásvány

Holt-tengeri ásvány

A kozmetikai piac már jó ideje felfedezte a Holt-tengeri ásványok jótékony hatását. Az ásványokat felhasználva különböző kozmetikai szereket állítanak elő, amely szinte mindenkinek otthonába viszi a Holt-tenger gyógyhatását. A só hatásának köszönhetően a bőr regenerálódik és feltöltődik, amely visszanyeri fiatalságát, rugalmasságát és eltűnteti a ráncokat. Akinek azonban lehetősége van egy kirándulást tenni Izraelbe az mindenképp mártózzon meg a Holt-tenger vizébe. Gyönyörű só alakzatokat és képződményeket lehet látni, s ezért is a világ egyik legszebb tája.