A labrador retriever kutyafajta

A Labrador retriever egy nagyon sokoldalú kutyafaj. Magas intelligenciával rendelkezik és könnyedén tanul. Külsőleg az egyik legszebb kutyafajnak mondható. Erős, hengeres test, burkolt koponya, barna vagy ébenfekete szem, rövid és kemény szőr, zászlótlan farok jellemzi. Szőre egyszínű, mely lehet fekete, zsemleszínű és csoki barna.

[wp_ad_camp_1]

Magassága 54-57cm, súlya pedig 30-40kg-ig terjed. Élettartama 12-15év. A nyugodtság és az aktivitás is jellemző rá. Az etetésénél mindenképp figyeljünk oda, hogy hajlamos az elhízásra. Szereti a családi környezetet és a gyerekeket, eltűri a fül-farok ráncigálást. Tulajdonságai közé tartozik még, hogy kedveli az új szagokat, a sétáltatást, de egy kertben is boldogan eltölti az időt. 1991-ben a világ legnépszerűbb kutyafajtájának nyilvánították.

Labrador

Labrador

Szeretnivaló és jól viselkedő háziállat. Ez utóbbi jellemvonása legjobban akkor jelentkezik, ha már korán elkezdünk vele foglalkozni. Kevés tanítással elsajátítsa az alapokat, mint az ül, fekszik, marad parancsokat. Tanítása közben, alkalmazzunk jutalomfalatokat motiválásként. Ha megfelelően oktatjuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy egy kitűnő társ válik belőle. Imádja az úszást. Úszóhártyák találhatóak a lábujjai közt, vidrafarkát pedig az úszás során kormányzásra használja.  Két szőrrétegének köszönhetően, melyből a második vízálló, nem kell félteni a hideg víztől. Ha egy ilyen faj mellett döntünk, akkor a vásárlás előtt, mindenképp számoljunk az energikusságával és a térigényével. Bár a kisebb lakásokban is jól elvan, de egy kertes házban sokkal jobban érzi magát. A kis terület túlsúlyhoz, ami később lehet, hogy egészségi problémákhoz vezethet. A házi kedvenc tartása mellett, alkalmazzák kábítószeres keresések során, vakvezető és vízi mentőként, valamint vadászatok, szarvasgomba keresés, kutató mentések és terápiás kezelések része ként is.