A legcsodálatosabb templomok Kínában

Kína a világ egyik legrégebbi kultúrájának ad otthont, és hatalmas birodalmát a buddhista templomok uralják. Amikor átlép ezen kínai templomok egyikének küszöbén, olyan helyre lép, ahol az idő megáll. Most a legszebb templomokról tudhat meg többet.

[wp_ad_camp_1]

A Nanshan-templom a Kínai Népköztársaság alapítása óta Kínában épült legnagyobb buddhista szent hely. Egy magasan álló, 100 méteres (350 láb) csillogó fehér szoborra épül, amely egy sziklán található a Sanya déli tengerén. Az egész templomot úgy építették fel, hogy ennek a szobornak a fókuszpontja legyen. Fő bejárata díszes fehér tornyokkal van körülvéve, széles sétányon nyúlik a tengerben található szoborhoz. A gyalogosjárda egyik oldalán gyönyörű tó, a másik oldalán erdő helyezkedik el.

A hagyomány szerint a Fehér Ló temploma volt az első buddhista templom Kínában. Kr.e. 68-ban épült ez az ősi templom, amely éppen az ősi keleti Han főváros falain kívül található. Ez könnyű látogatás lesz a nyugati turisták számára, mert minden jel mandarin és angol nyelven található. A fő templomot az évek során többször felújították, nevezetesen a Ming és a Qing-dinasztia idején, az 1950-es években, és legutóbb, 1973-ban a kulturális forradalom után. Számos terem nyílik ápolt kertekre és galériákra ebben a gyönyörű templomban. Csodálja meg a gyönyörű szobrokat, mint például a bejáratnál található két mitikus oroszlánt. A Tang-dinasztia idején 652-ben épült a Nagy Vadliba Pagoda, amely hét emeletből áll, Xi’an déli részén, Shaanxi tartományban. Az évszázadok során többször felújították, és eredetileg öt emelet magasan állt. Ha igazi vallási értéket szeretne látni és mesés képeket készíteni, akkor ezeket a templomokat érdemes fellátogatni, hogy teljesen átszellemüljön és magába szívja a helyi kultúrát.