A leggyakoribb kiváltó okok allergiára

Manapság egyre több esetben találkozhatunk, olyanokkal, akik allergiás reakciókkal küszködnek. Az allergia nem más, mint az immunrendszer túlzott reakciója, mikor a szervezetünk a környezetünkben található ártalmatlan anyagokra védekező reakcióba kezd.

[wp_ad_camp_1]

Az allergiás reakciókat szinte bármi kiválthatja, melynek az erőssége az egész gyengétől az életveszélyesig terjedhet. Az egyik ilyen kiváltó ok a pollenek, melyek szénanáthát vagy szezon jellegű allergiás reakciókat váltanak ki. Tüneteiként megjelenek a tüsszögés, orrfolyás, viszkető szemek. Ezeket a tüneteket legkönnyebben gyógyszerekkel, orr és szemcseppekkel tudjuk kezelni. Általuk csökkenthetjük az irritációt, illetve nagyobb figyelmet kell fordítanunk az egészségünk megőrzésére, úgy, hogy a szeles napokon, ha tehetjük nem mozdulunk és az ablakot is zárva tartjuk. Az allergiás reakciókat kiválthatják még különféle háziállatok is. Azok, akik allergiásak az állatokban található proteinek, amely az állatok bőrében találhatóak, illetve a mirigyek a kiváltó ok, melyek a nyálában találhatóak.

Allergia

Allergia

Az effajta allergia kialakulása akár több évet is igénybe vehet, és az állattal való érintkezést követően akár hónapokkal is megmaradhatnak a tünetek. Amennyiben nem szeretnénk megszabadulni a házi kedvencünktől, akkor gyakori fürdetéssel és a hálószobánk állatmentes övezet tételével csökkentheti a kellemetlen tüneteket. A poratkák, olyan mikroszkopikus méretű élősködők, melyek a házban található porban telepszenek meg. A poratka elleni allergia megelőzhető és könnyedén kezelhető, az által, hogy hipoallergén huzatokkal látjuk el az ágyneműnket, illetve hetente kitisztítjuk azokat. Továbbá még gyakori a rovarcsípés, penészgomba, étel allergia, latex és a gyógyszerek által kiváltott kellemetlen reakciók.