A legjobb programok Orlandóban

A „Világ vidámpark fővárosának” elnevezett Orlando nemcsak a Walt Disney World és a Universal Orlando otthona, hanem számtalan egyéb látnivaló, vízi park és szórakozási lehetőség is várja itt. Minden izgalmas túrája, izgalmas show-műsora, valamint az őket kísérő számtalan bevásárlóközpont, étterem és szálloda együtt a világ egyik leglátogatottabb városát alkotják.

[wp_ad_camp_1]

Nagyon békés és festői hely a vándorláshoz a Harry P. Leu botanikus kert mindössze tíz percnyi autóútra fekszik Orlando belvárosától északkeletre. Abszolút gyönyörű, parkosított területeknek és tavaknak ad otthont, és élvezetes felfedezni, hiszen színes virágokkal, növényekkel és fákkal találkozhat, bárhová is néz. Amióta az 1930-as években Harry P. Leu úr és felesége megalapította őket, az idilli kertek jelentősen kibővültek, és ma már egzotikus növényeket tartalmaznak a világ minden tájáról. Míg egyes festői részekben száraz vagy trópusi gyűjtemények találhatók, mások ehelyett szép rózsákkal, magnóliákkal és pálmafákkal büszkélkedhetnek. A lenyűgöző látványa és romantikus vízi útja mellett fantasztikus szökőkutak, gyönyörű műalkotások és a zöldellő lombok között a kiváló Leu House Múzeum is megtalálható.

Mivel hatalmas üzletek és éttermek otthona, a hatalmas Orlando International Premium Outlets évente több millió látogatót vonz. Népszerűségét részben az Universal Orlando és a Walt Disney World közelsége okozza, hiszen mindössze tizenöt perces autóútra fekszik a központtól délnyugatra. Először 2007-ben nyitották meg, mára Floridában a legnagyobb outlet-bevásárlóhely, több mint 180 üzlettel, valamint számos étteremmel és kávézóval. Annak ellenére, hogy rengeteg ember látogat ide naponta, szabadtéri elrendezésének és kialakításának köszönhetően ritkán lesz túlzsúfolt. A végtelen névmárkák és butikok mellett a hatalmas komplexum híres a hatalmas kedvezményekről és üzletekről, amelyek a luxus kiegészítők és ruhák vásárlására vonatkoznak.