A legjobb tennivalók Utrechtben

Csak rövid vonatútra fekszik Amszterdam délkeletétől Utrecht, amely kétségtelenül az egyik legszebb város, amelyet Hollandiában meg kell látogatni. Gyönyörű középkori központtal büszkélkedhet, amelyet a festői Oudegracht-csatorna hasít át. Valaha az ország vallási és kulturális szíve volt, így rengeteg érdekes történelmi és kulturális turisztikai látványossággal rendelkezik, amelyeket megnézhet.

[wp_ad_camp_1]

Bár a város szélén fekszik, a csodálatos botanikus kerteket mindenképpen érdemes meglátogatni, ha el akar merülni a természetben, és csodálatos látványt szívna magába. Az Utrechti Egyetem részeként a békés kerteket egészen 1639-ben alapították, és azóta is nyitva állnak a nagyközönség előtt. Mivel számos különféle része van, egyik percben sétálhat egy gyönyörű sziklakertben, a következőben madarakat nézhet az erdőben, majd később csodálkozhat a trópusi üvegház minden élénk színű pillangóján. A botanikus kert remek vízi utakkal halad át a parkon, vadvirágokkal teli rétek és érintetlen vad területek mellett.

Az egész ország egyik legnagyobb fedett bevásárlóközpontja, a barlangszerű Hoog Catharijne közvetlenül Utrecht központi pályaudvara mellett fekszik, csak egy kőhajításnyira a városközponttól. Belül közel 100 különféle üzlet található benne, köztük számos kávézó, étterem és gyorsétterem. A jellegzetes megjelenésű, modern épületben található Hoog Catharijne a legjobb hely Utrechtben, ha vásárolni szeretne. A nemzet legrégebbi önkormányzati múzeuma, a Centraal Múzeum 1838-ban nyílt meg, és azóta is lebilincselő pillantást kínál a látogatóknak Utrecht történetébe. A művészet és a design segítségével számos olyan művészt fedezhet fel, akik lélegzetelállító alkotásaikkal az évek során hatással voltak a városra. Joachim Wtewael és Johannes Moesman csodálatos festményei – a „holland Dali” – mellett Gerrit Rietveld által tervezett mesés bútorok és csodálatos középkori szobrok is láthatóak.