A legkedveltebb szicíliai ételek

A szicíliai konyha hihetetlenül egyedülálló – bár annak nagy része egyértelműen olasz (rengeteg tészta, olívaolaj, bor és tenger gyümölcse van), vannak olyan általánosan használt összetevők, amelyek egyértelműen kitűnnek.

[wp_ad_camp_1]

A mazsola és a sáfrány a sziget leghíresebb ételeiben terül el, és a főzési technikák különböznek a szárazföldön találhatóktól. Arancini: Mi nem szeretni egy krémmel rizottó rizzsel töltött és rántott golyót? Ez az ikonikus szicíliai étel az, amit egyszerűen meg kell próbálnia, amikor a szigeten tartózkodik, és attól függően, hogy hol tartózkodik, az arancini töltelékje és alakja eltérő lesz. Gyakran magasan tárolják a kirakatba, és tökéletes snack, miközben sétálsz a sziget sok városának utcáin. Vitathatatlanul Szicília leghíresebb kulináris exportja, a caponata a menükben egész Európában látható. De ez a tökéletes példa a sziget konyhájára gyakorolt ​​külső behatásokra. A recept háztartásonként változhat, de mindig padlizsánt, fenyőmagot, mazsolát és rengeteg ecetet kell tartalmaznia. Szobahőmérsékleten, általában antipassztoként szolgálva, a sült padlizsánból zellerrel, hagymával és paradicsommal pörkölővé alakulnak, majd kapribogyóval, olajbogyóval, fenyőmaggal és mazsolával ízesítik. Az édesített ecetet egy szép tanguval fejezi be.

Szicíliai ételek

Szicíliai ételek

Nyers vörös fűrészes garnélarák: A szigetnek lenni azt jelenti, hogy a halak és a tenger gyümölcsei nyilvánvalóan nélkülözhetetlenek a szicíliai étrendhez, és Olaszország híres gambero rossoját (vörös fűrészes garnélarák) a helyi halászok fogják el. A sziget nyugati partján fekvő Mazara del Vallo vendégeket a világ legjobbjainak tekintik, akiket Olaszország legszebb Michelin-csillagos éttermeire küldenek. Amikor a legfrissebbek vannak, akkor semmit sem kell csinálni velük – a helyiek tudják, hogy a legjobban ízlik, ha csak egy kis helyi citromlébe és olívaolajba öltöztetik, és nyersen fogyasztják, ami igazi élvezet minden Szicíliát látogató ételnek.