A légkondicionáló tisztításának fontossága

A klímaberendezések, olyan készülékek, melyek zárt térben, mesterségesen hideg vagy meleg levegőt hoznak létre és mára már, az emberi élet részévé váltak. Minden üzlethelyiség, iroda, számos családi ház, autó, vonat és repülőgép elengedhetetlen berendezése.

[wp_ad_camp_1]

Egy ilyen készülék a nyári hőségben vagy épp a téli hidegekben, nagy igénybevételnek van kitéve, ezért lényeges, hogy évente legalább egyszer, de ha fűtésre és hűtésre is használjuk, akkor kétszer végezzünk el rajta egy alapos karbantartást. Ezzel megőrizhetjük a berendezést használó emberek egészségét, csökkenthetjük a készülék által felhasznált energia mennyiségét, mialatt növeljük élettartamát. Használat közben a légkondicionáló, beltéri egységének hőcserélője, a páralecsapódás miatt, állandóan nedves, mely a baktériumok, vírusok és gombák elszaporodásához vezet, ami nagy veszélyt jelenthet az egészséges emberi szervezetre nézve.

Légkondícionáló

Légkondícionáló

Ezek mellett, egy nem megfelelően karbantartott klíma, jóval több energiát fogyaszt. Ennek oka, hogy a hő-átadó felület elkoszolódik, és egy idő után a berendezés szűrőjét a por és a szösz teljesen ellepheti, ami nem engedi majd a kellő mennyiségű levegő áramlását. Ezáltal csökkenti a légkondicionáló teljesítményét, növeli az áramfogyasztást, és már csak arra leszünk figyelmesek, hogy a készülékünk állandóan dolgozik, de a kívánt hatást nem éri el. A karbantartása magába foglalja a fertőtlenítést, a takarítást, és a klíma élettartamának növelése érdekében a hűtőközeg-töltet ellenőrzését is. A kívánt mennyiségű gáztöltet, elengedhetetlen a megfelelő működéshez. Az alacsony mennyiségű gáz hiányában, nem csak a hatásfok csökken, és az áramfogyasztás növekszik, de ez jobban leterheli a kompresszort is, ami csökkenti a berendezés élettartamát.