A legszebb árnyékbarát növények

Nem minden növény szereti a napfényt. Nézze meg tehát ezeket a növényfajtákat, amelyek mindegyike inkább egy árnyékos helyet szeretne a ház melletti nagy árnyékos fák lombja alatt. Ha udvarát rengeteg árnyék veszi körül, ezek a növények a legjobban az árnyékos virágágyásokban vagy cserepekben tudnak szépen virágozni.

[wp_ad_camp_1]

Ültetés előtt ügyeljen arra, hogy mekkora árnyékkal rendelkezik. A teljes árnyék azt jelenti, hogy a közvetlen, tűző nap 3 óránál kevesebb ideig tart, míg a részleges árnyék 3-6 órán át tart. Nebáncsvirág: Ez az egynyári virág  egyike azoknak a növényeknek, amelyek teljes árnyékban virágoznak legszebben. Hátránya: egyes típusok hajlamosak a lisztharmatra, egy pusztító betegségre, amely évek óta elpusztítja a növényeket. Ha problémái voltak a múltban ezzel, keressen más típusú új nebáncsvirág hibrideket, amelyek jobban ellenállnak ennek a betegségnek. Tűzgyöngyvirág: ez az évelő növény színes levelekkel rendelkezik a legmélyebb bordóktól a lime zöldig. A apró virágocskák nyár közepén nem nyílnak , de a lombozat megvilágítja az udvar bármely sötét sarkát. Néhány újabb típus valóban tolerálja a napot, ezért olvassa el a címkét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy melyik típust vásárolja meg.

Tölgyfa hortenzia: ez a gyönyörű cserje lenyűgöző virágokat hoz a nyár elejétől őszig. Inkább a reggeli nap és a délutáni árnyék a legkedvezőbb számára. Ez az egyetlen típusú hortenzia, amely gyönyörű őszi színű lombozattal rendelkezik. A tollbugának is árnyékra van szüksége, hiszen csodaszép virágai nem nyílnak ki a napfényben. Ezeket az évelő növényeket egy csomóban ültesse el, hogy a tavaszi  időszakban legyen a leghatásosabb, hiszen akkor van a legtöbb árnyék és ez a virág is akkor lesz a legszebb. Sokféle árnyalatban kapható, köztük halvány rózsaszínű, krémesfehér és sötétrózsaszínben is elérhető.