A legszebb jéghotelek

1990 őszén Par Granlund és Yngve Bergqvist elképzelése volt egy inuit stílusú iglu elkészítése. Az első iglu a svédországi Jukkasjarvi kisvárosában található, ami egy egyszerű művészeti galériaként funkcionál. A galériát főként kíváncsi helyiek látogattak meg. A kilencvenes évek végén jégszobákat építettek a galériához, hogy akik hosszabb ideig maradnak, ihletet keresnek, és megcsodálnák a tájat, azoknak legyen hol megszállni. Azóta számos jéghotel épült, amikről most többet tudhat meg.

[wp_ad_camp_1]

A Snow Village szobái magasan a sarki kör felett helyezkednek el, faragott jégbútorokkal, és néhányukban jég- és hódekorációk is vannak. A vendégek vacsorázhatnak az IceBarban, vagy élvezhetik az iglu diszkót, de megcsodálhatják a környék csodálatos szoborművészetét is. A szálloda szervezett tevékenységeket is kínál, például jéghorgászást, szánkókat, motoros- és rénszarvas-szafarikat. A japán Alpha Resort Tomamu saját jégfaluval rendelkezik, ahol a vendégek olyan szállodában szállhatnak meg, ahol az étkező, a hálószoba és a fürdőszoba jégből készült. Még a vacsorát is egy jéglapon szolgálják fel. Nem olcsó viszont egy ilyen szállás, körülbelül 50.000 jen (603 dollár) éjszakánként, tehát a szoba két és félszer annyi, mint a többi üdülőhely hasonló szobája.

Alpha Resort Tomamu

Alpha Resort Tomamu

A Szent Helen-szigeten található Snow Village Canada körülbelül 5 km-re (3 mérföldre) fekszik Montreal központjától. A szálloda minden évben egy másik nagyobb várost replikál a jégből és a hóból, az épületeket pedig éjszaka színesen megvilágítják. A Snow Village szobái és iglui teljesen jégből készültek. Az ágyak jégből, favázból és matracból állnak. Hő hálózsákot is biztosít a szálloda, hogy éjszaka melegen tartsa. Az Gigoló Village Kakslauttanen magasan a sarkköri felett helyezkedik el a finn Lappföldön, üveg- és hófigurákban. A szálloda a világ legnagyobb füstös szaunájával is rendelkezik.