A legszebb kastélyok Madrid közelében

Egy spanyolországi utazás sem teljes, ha nem látunk kastélyokat. Néhányan római erődként indultak, mások pedig akkor épültek, amikor a mórok uralkodtak Spanyolországon. Fenségesek, impozánsak, klasszikusak, mind egyszerre. Ha kevés az idő, akkor Madrid közelében több olyan kastély található, amelyek megérnek egy kirándulást.

[wp_ad_camp_1]

Ha a Coca-kastély árasztja a luxust, az azért van, mert egy gazdag, 15. századi érsek építtette, akinek tetszett a gazdagság. A környezet fenséges, a kastélyt fenyőerdő veszi körül. A kastély ma az erdészeti diákok iskolájának ad otthont. A Coca-kastélyt talán mór kézművesek építették, de bemutatása keresztény. A katonai téglaépítészet egyik legfontosabb példája. Néhány látogató szerint azonban túl díszes ahhoz, hogy katonai vár legyen. A magántulajdonban lévő kastély, amely Madridtól 92 mérföldre található, csak vezetett túra útján érhető el. Az építészet és a történelem lenyűgöző kombinációt kínál a Toledói Alcazarnál, amely Madridtól 69 km-re található. A rómaiak az eredeti erődöt a Kr. E. harmadik században építették. A későbbi uralkodók a helyreállítási erőfeszítések során változtattak a kastélyon.

Ennek eredményeként ez a nagy négyzet alakú kastély több építészeti stílust tükröz: reneszánsz; gótikus, muszlim és olasz elemeket ötvöző platereski; középkori és spanyol barokk, más néven Churrigueresque. A kastély négy tornya mindegyik más-más stílust tükröz. A kastély a nacionalizmus szimbólumává vált a spanyol polgárháború idején, amikor a nacionalisták ellenálló erőkkel visszatartottak egy nagy ostromot. A 15. századi Manzanares el Real kastélyt Madrid egyik legjobban megőrzött kastélyának tartják. Valaha helyi nemességnek adott otthont, de ma egy spanyol váraknak és kárpitoknak szentelt múzeum található itt. A Manzanares folyó mellett található, Új kastélynak hívják, mivel egy régebbi vár van a közelben. Az új kastélyban a Mendoza család csak körülbelül száz évig élt.