A legszebb spanyol szigetek

Európában kétségtelenül Spanyolországnak vannak a legcsodálatosabb szigetei. A legnépszerűbb spanyol szigetek egyenlően oszlanak el a Baleár-szigeteken illetve a Kanári-szigeteken. Mindegyik sziget egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, a meleg, kristálytiszta víz, illetve az érintetlen homok mellett. Ibiza csillogásán át egészen Tenerife szélfútta vulkánjaiig minden turista talál magának elfoglaltságot a spanyol szigeteken.

[wp_ad_camp_1]

A legszebb spanyol szigetek egyike Ibiza, amely éjszakai klubjairól, a bulikról, és a szebbnél szebb tengerpartokról híres. San Antonio az egyik legnépszerűbb szórakozóhely, amely este 7-kor nyit, és egészen reggeli nyitva áll. A nap folyamán megtekinthető egy karnevál-stílusú piac is, ahol friss élelmiszereket és kézzel készült tárgyakat vásárolhat, ráadásul eközben a csodás tájat is megfigyelheti. A Cova de Can Marca egy hatalmas természetes barlang, amit nem szabad kihagyni ha Ibizán jár. Tenerife is egy rendkívül látványos és híres, ráadásul ez a Kanári-szigetek legnagyobb szigete. Tenerifét a jól fejlett turizmus, gyönyörű tengerpart és pihentető üdülőhely jellemzi.

Tenerife

Tenerife

Tenerifén is izgalmas az éjszakai élet, ráadásul itt kiváló merülőhelyeket is találhat. Itt számos vízi-sportra is lehetőség van, beleértve a szörföt, a jet-ski-t és még sok mást. Azok, akik kedvelik a hegyeket, végig vezethetnek a sziklaszirtek mentén, a túrázók pedig akár meg is mászhatják a hegyet. Mallorca a legnagyobb spanyol sziget. Tengerparti turizmusa igen fejlett, de a sziget északi részén láthat lélegzetelállító tájakat is. Itt évente egy jazz fesztivált is rendeznek a keleti parton, valamint a kisebb partokon és golfpályákon is. Mallorca Alcudia nevű része egy tengerparti üdülőhely, főleg családok számára, és itt hatalmas sziklák és a hegy ösvénye is látható.