A makacs pattanások kezelése

A pattanásokat a faggyúmirigy nyílásának elzáródása okozza, ami sok esetben be is gyulladhat. A pattanások sok esetben az arcon, háton, és nyakon alakulnak ki, talán ezek közül az arcon kialakult mitesszerek a legbosszantóbbak. Bárhol jelentkezik is a pattanás fontos, hogy ne ijedjen meg tőle, mivel ez a bőr probléma kezelhető.

[wp_ad_camp_1]

A pattanások vagy mitesszerek könnyen kezelhetőek otthon, orvosi segítség nélkül. Pattanásos bőr esetében fontos a folyamatos fertőtlenítés, amit otthon is elvégezhet szódabikarbóna segítségével. A szódabikarbónát kevés vízzel vigye a bőr felszínére hetente két alkalommal. Rosszabb esetekben a pattanást gyulladás kíséri, amit jég segítségével enyhíteni tud, ezt naponta többször is használhatja. A mitesszereket a baktériumfertőzés idéz elő, de ha van otthonában méz, máris megoldódott a problémája. A méz jelentősen felgyorsítja a pattanások elmúlásának idejét, csak annyi a dolga, hogy bekenni vele az arcát, és fél óra múlva langyos vízzel lemossa. Bármelyik otthoni megoldást választja, több heti használat után elmúlóbban lesznek a pattanásai, és egyre kevesebb fog kialakulni.

Pattanás

Pattanás

A pattanásos bőrt nem szabad elhanyagolni, mert hegesedéshez és elfertőződéshez vezethet. Ilyen esetekben, nem elég az otthoni kezelés, szakorvoshoz kell fordulni. Az orvos jobb esetben A-vitamin szedését ajánlja, de ha a bőr felszín elfertőződött, akkor antibiotikumok szedését javasolja. A pattanásokat nem minden esetben tudja megelőzni, de a hegesedéssel szembe állhat, ha nem piszkálja a mitesszeres bőrt, nem nyomkodja őket. Az arcon kialakuló pattanások elmúlását segítheti, ha nem érintkeznek folyamatosan a hajunkkal, mivel a szennyeződés a bőrre kerül. Ne engedje, hogy a pattanások uralkodjanak a bőrre felszínén, tegyen ellenük, már a kialakuláskor.