A megfelelő fogkrém kiválasztása

Sokan nem is gondolnák, hogy egy fogkrém számos káros anyagot tartalmazhat, ami rossz hatással lehet szervezetünk egészségére. A fogkrém káros hatásai legjobban a gyerekekre lehetnek kihatással, mivel náluk gyakran előfordul, hogy fogmosás közben lenyelik.

[wp_ad_camp_1]

A gyerekek mellett, a felnőtteknél is, lenyelés nélkül bejuthatnak a szervezetbe, a nyelven és a száj vékony nyálkahártyáján keresztül a káros anyagok. A fogkrém lassan ható mérgei a szaharin, a színezékek és különféle ízesítők. Bár ezek még nem is olyan károsak, mint a fluorid tartalmuk. Kutatások bizonyítják, hogy a nagymértékű fluoridbevitel veszélyes az idegrendszerre és elősegítheti a rák kialakulását is. Szervezetünk egészségének megtartása érdekében, vásároljunk inkább natúr, bio, fluoridmentes fogkrémeket. A natúr fogkrémek előállítása során, csakis természetes anyagokat használnak, melyek biztosítják a fogaink tisztaságát. Összetevői a gyógynövények vagy természetes anyagok, mint például a mészkő. Ezek használata egyáltalán nem kellemetlen, nem kell tartanunk a rossz ízektől és attól sem, hogy fogmosás után nem kapjuk meg az igazán friss érzést.

Fogkrém

Fogkrém

A természetes összetevők legtöbbször a ratanhia, mirha, teafaolaj, menta, zsálya. A ratanhia gyökerét használják fel. Ezt régen az indiánok rágcsálták szájápolás szempontjából. Hatóanyagai nyugtatóak, és egyúttal fertőtlenítő hatásúak. A gyulladás ellen kiváló, ezek mellett még természetes vérzéscsillapító is. A mirha, a szomáliai balzsamfa kivonata. Ez is szintén fertőtlenít. Kiválóan kezelhetjük vele a szájnyálkahártyát. A teafaolaj, a teafa illóolaja. Régen a bennszülöttek a fa kérgét sebek gyógyítására használtak, illetve a fájdalmak csillapítására. A mentát a kellemes illata miatt alkalmazzák, mely frissé teszi a leheletet. A zsálya fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, ezek mellett kiválóan alkalmazhatjuk a fogápolásban is.