A Patek Philippe márka és ami mögötte van!

A Patek Philippe SA egy 1839-ben alapított svájci luxusóra- és óragyártó, amely a genfi ​​kantonban és a Vallée de Joux-ban található. 1932 óta a svájci Stern család tulajdonában van.

A Patek Philippe az egyik legrégebbi óragyártó a világon, megalapítása óta megszakítatlan óragyártási múlttal. Órákat tervez és gyárt, beleértve a legbonyolultabb mechanikus órákat. A vállalat világszerte több mint 400 kiskereskedelmi telephelyet tart fenn, és több mint egy tucat elosztóközpontot tart fenn Ázsiában, Európában, Észak-Amerikában és Óceániában. 2001-ben megnyitotta a Patek Philippe Múzeumot Genfben. 1993-ban Philippe Stern, Henry Stern fia lett a társaság elnöke. 1996-ban kezdeményezte az évente kétszer megjelenő Patek Philippe Magazin kiadását, amely az óra tulajdonosainak van fenntartva, és számos neves írótól kapott közreműködést, köztük Gao Xingjian Nobel-díjasoktól és José Saramagótól. 2009-ben pedig Philippe Stern fia, Thierry Stern vette át a gyeplőt apjától 2010-ben.

2010-ben a vállalat 40.000 órát, Thierry Stern szerint pedig 58.000 darabot gyártott 2017-ben. 2018-ban ez a szám 62.000-re emelkedett, és a minőség és az exkluzivitás fenntartása érdekében Patek Philippe csak lassan (évente 1-3 százalékkal), de növelné az évente gyártott órák számát. Jelenleg a társaság a svájci óraipar FH szövetségének aktív tagja. A Patek Philippe saját óraalkatrészeket gyárt. Más svájci gyártókhoz hasonlóan a vállalat többnyire mechanikus órákat gyárt automatikus vagy kézi feltekercselő mechanizmussal, de kvarcórákat is gyártanak. Valójában Patek Philippe azon húsz svájci óragyártó cég egyike volt, amely megalapította a Centre Electronique Horlogert, és közösen fejlesztette ki az első svájci kvarcórákat, például a Beta 21-et (1969), amelyet több gyártó is használt óráiban.