A saját otthon egyedüli lehetősége: a lakáshitel?

A pénzügyi piac és a hitelintézetek működését ismerje, jól tudjuk, mekkora kereslet mutatkozik a lakáshitelek iránt. Ha nem tartozik azon szerencsések közé, akik szüleiktől ingatlant kapnak ajándékba, hogy elkezdhessék önálló életüket, vagy nem rendelkezik megfelelő összeggel bankszámláján, akkor bizony nincs más megoldás arra, hogy saját házat, lakást tudjon magáénak, mint a bankok széles lakáshitel kínálata.

[wp_ad_camp_1]

A svájci frankkal kapcsolatban tapasztaltak, és a lakáshitelek egyébként is igen magas törlesztő részletei sokakat elrettentenek annak felvételétől, ám hosszú távon gondolkodva még mindig jobb megoldásnak bizonyul a lakáshitel, mint évekig az ablakon kidobott pénzként fizetni az albérletet. Természetesen a hitelintézetek nem könnyítik meg a hitelkérelmezők dolgát, hiszen az esetek nagy részében bizony jelentős önerőre van szükség ahhoz, hogy egyáltalán érdemien szóba álljanak a leendő ügyféllel. Ez pedig valljuk be, egy olyan fiatal pár esetében, akik nem rendelkeznek félretett pénzzel, és egyelőre albérletben élnek, szinte lehetetlen feladatnak bizonyul. A mindennapi kiadások mellett sokak számára nehezen megvalósítható a több százezer forintra rúgó önerő összegyűjtése.

Lakáshitel

Lakáshitel

Ennek ellenére is egyre növekvő tendenciát mutat azok száma, akik lakáshitel felvételével igyekeznek megvalósítani az önálló, saját otthon álmát. A bankok folyton újabb és újabb ajánlatokkal rukkolnak elő, olyan feltételeket teremtve, hogy a lakáshitel felvevők kedvezményesen juthassanak hozzá a szükséges összeghez. Érdeklődni tehát mindenképpen megéri, és a világhálón megtalálható számos hitelkalkulátor segítségével az egyes bankok ajánlatai összehasonlíthatóvá válnak, így még arra sincs szükség, hogy hosszú órákat sorban álljon, és bankról bankra rohangásszon. Legyen tisztában az Ön előtt álló lehetőségekkel, hiszen az információ hatalom.