A szelektív hulladékgyűjtés értelme és értelmetlensége

Napjainkban egyre elterjedtebb lett a szelektív hulladékgyűjtés. Aki ezt a módszert szorgalmazza, az biztosan alaposan is utána járt annak, hogy miért érdemes ezzel foglalkoznia. A szelektív hulladékgyűjtés elsődleges értelme természetesen az újrahasznosítás. Aki ezt fontosnak tartja, annak mindenképpen meg kell fontolnia, hogy megváltoztatja életének ezek aspektusát.

[wp_ad_camp_1]

A szelektív hulladékgyűjtés egyáltalán nem olyan bonyolult dolog, mint gondolnánk. Nagyon könnyű, és hamar meg is lehet szokni, hogy amit egyetlen kukába dobnánk, válasszuk inkább három felé. Jó, hogyha ilyen szinten környezettudatos az ember, mert nagyon sokat segíthet vele. Azonban itt még nem szabad megállni! Aki elkezdte szelektíven gyűjteni a szemetet, az bizonyára tudja, hogy milyen sok fölösleges műanyag csomagolást kell kidobni, akár naponta is. hogyha valaki szeretné elkerülni ezt, akkor mindenképpen jó, ha egy kicsit tudatosabban vásárol, és az olyan termékeket szerzi be, amelyek lehetőleg valamilyen környezetbarátabb anyagba vannak becsomagolva, és nem képződik utánuk szemét.

Szelektív hulladékgyűjtés

Szelektív hulladékgyűjtés

Azonban, a mai fogyasztói társadalomban sajnálatos módon elkerülhetetlen a szemétképződés. Amikor valaki szelektíven gyűjti a szemetet, az egy nagyon pozitív dolog, azonban semmiképpen nem szabad azt gondolnia, hogy ezzel olyan nagyon sokat segít a környezetén. Természetesen, mindenkinek van biológiai lábnyoma, azonban ez sajnos eltörpül az általános fogyasztói polgári, gazdasági és magatartásbeli normák mellett. Ha valaki igazán változtatni akar, az azt teheti, hogy kiköltözik ebből a körforgásból, és – amennyire lehet – önellátóvá válik. Ha már jelentősebben segíteni akar, akkor ez sokkal inkább értelmes megoldás, mint az, hogy az eddigiek szerint él, azzal a különbséggel, hogy szelektíven gyűjti a szemetet, de az életmódján mit sem változtat.