A szörfözés veszélyei

A szörfözés egy hatalmas élmény. Nincs is talán ahhoz fogható, mikor több méteres hullámokat lovagol meg az ember. Az adrenalinra, amely ilyenkor szétárad a testben, könnyen rászokik bárki, és így valóban az ember szenvedélyévé válhat ez a sport.

[wp_ad_camp_1]

Ezzel nincs is probléma addig, amíg mindenki tudja, hogy hol a határ, és hogy mikor meddig mehet el, hiszen mint ahogy minden sportnak, a szörfözésnek is megvannak a maga veszélyei. Sőt, igazából sok sporttól több veszélyt is tartogat ez a rengeteg élményt is adó tevékenység. A víz sokszor már önmagában is veszélyeket rejthet, hiszen a tenger egyes részein medúzákkal, rájákkal vagy akár cápákkal is találkozhatunk. Azonban ha a szörfözés veszélyeit keressük, elsősorban nem ilyesmiről beszélhetünk. Magának a szörfözésnek a veszélyeit két kategóriába sorolhatjuk, ugyanis nem mindegy, hogy sekély vagy mély vízben vagyunk.

Szörfözés

Szörfözés

Ez utóbbi esetében inkább a fulladás az, amely veszélyt jelent, míg az előbbinél maguk a hullámok a nagy veszélyforrások, hiszen könnyedén halálra is zúzhatnak minket. A mély víz önmagában talán nem rejt annyi veszélyt. Amikor valaki mély vízbe esik, nincs nagy bajban, amíg tudja tartani a levegőjét. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hangzik. Továbbá ebben az esetben jelenthetnek nagyobb problémát a vízi élőlények. Ez persze nem jelenti azt, hogy a mély vízi nagy hullámok ne lennének képesek kárt okozni az emberben. Ezek is képesek akár letépni is az ember végtagjait vagy éppen a fejét.

A sekély víz már egy teljesen más kategória. A zátonyokon való hullámlovaglás az egyik legveszélyesebb dolog, amit az ember csinálhat. Ilyenkor a szörföst akár több tonnányi víztömeg zúzza bele a pengeéles zátonyba. Ebben az esetben bármije eltörhet, és akkor még jól járt, hiszen sok esetben ez akár az ember életébe kerülhet. Tehát, ha valaki a szörfözésen gondolkodik, jól gondolja meg, mielőtt belekezd, hiszen utána már nincs visszaút. Fontoljuk meg, hogy egyáltalán hol érdemes szörfözni, vagy érdeklődjünk erről a helyiektől! Összességében persze ez egy csodálatos és izgalmas tevékenység, de mint mindig, itt is érdemes résen lenni.