A város, mely nem csak a futballról híres

Mindenkinek más kép ugrik be, mikor kiejtem a számon, hogy Barcelona. A férfiak egyből a focira asszociálnak, másoknak inkább a gasztronómia, vagy a bikaviadal lebeg lelki szemei előtt.

Európa egyik legszebb városa, mely pár évvel ezelőtt méltán nyerte el Európa kulturális fővárosa címét. A terület autonómiája elég érdekes, hisz a térképen Spanyolországhoz tartozik, de az itt élő helyiek szentül vallják, hogy ők katalánok és területi függetlenséget szeretnének. Szerintük Spanyolország és Katalónia nem egy és ugyanaz, hanem két különböző térség.

Barcelona híres építésze, Gaudí volt. Munkássága az egész városnak egy különleges hangulatot teremt, és igazán egyedi képet fest róla. Egyik mesterműve, az egész világon ismert Sagrada Família, magyarul Szent Család-templom. A bazilika összhossza 90 m, szélessége 60 m.

Barcelona

Barcelona

A főhajó szélessége 45 m. A 18 torony közül eddig 8 épült meg. Érdekessége, hogy 1883-ban kezdték el építeni és körülbelül 2026-ra lesz teljesen kész a templom. Ez egyben rekord is, de biztosak lehetünk, hogy páratlan látványt nyújt majd cserébe. Rengeteg épületét fedezhetjük fel Katalóniában, és szerte a világban.

Látványilag biztos, hogy nem fogunk csalódni, ha ide látogatunk. Ezenkívül az emberek temperamentuma hamar magával ragadhat minket. Nem szabad kihagynunk a város szélén elterülő homokos tengerpartot, valamint a tenger morajlásának és üdítő habjainak élvezetét sem. Futball őrülteknek és anti- futballrajongók számára azonban minden szempontból ez az egyik legélhetőbb város.