A világ öt legszebb szigete

Az utazás szerelmeseinek figyelmébe ajánljuk az alábbi listát, mely a világ legszebb szigeteit szedte csokorba. A győztesnek kikiáltott legszebb sziget az Ambergris Caye, Közép-Amerikában található. A hely maga a tökély: éppen annyira fejlett, hogy kellően vonzó és barátságos legyen, de megmaradtak a természetközeliségnél. Búvárok közkedvelt nyaralóhelye.

A második legszebb sziget kitüntetést St. John, Amerikai Virgin-szigetek nyerte el. Az aktív pihenést kedvelők, túrázni vágyók paradicsoma a hely. A nemzeti parkban vadlesre indulhatunk, kirándulhatunk, de a fehér homokos tengerpartok és a víz alatti élővilág is mesébe illő, hiszen mégiscsak egy karibi térségről van szó.

Egy egészen pici sziget, Bora Bora lett a harmadik. Az ide látogató turisták részt vehetnek 4×4 dzsip szafarikon, búvárkodhatnak a helyi korallok között, cápa etetésen vehetnek részt, vagy csónakkal keresztülszelhetik a türkizkék lagúnát. Kedvelt romantikus célpont pároknak is, a helyi szállodák lehetőséget nyújtanak a vacsora parton történő elfogyasztására pontban éjfélkor.

Ambergris Caye

Ambergris Caye

Az Egyesült Államok északi-nyugati részén, Washington államban található San Juan sziget lett a negyedik legszebb. Az itt található Lime Kiln Point State Park kiválóan alkalmas bálnák megfigyelésére.

Szantorini, Kükládok szigetcsoport, Görögország az előkelő ötödik helyen végzett. Szantorini a görög szigetvilág egyik legszebb ékköve. A magas sziklaszirteken épült  városok, a csodálatos kilátás és a sziget által körbeölelt lagúna szemet gyönyörködtető látványt, míg  a helyi borok és pezsgő éjszakai élet könnyed szórakozást nyújtanak.

Aki teheti, érdemes felkeresnie valamelyik győztes szigetet, akármelyikre is esik a választás, az élmény páratlan lesz!