A zsíros haj átka

A napokban mostunk hajat, a reggeli ébredéskor mégis kénytelenek vagyunk azzal szembesülni, hogy a hajkoronánk ismét vállalhatatlanul zsíros? Igen, ez bizony gyakori probléma, már csak azért is, mert tudjuk, hogy nem ajánlatos naponta fejet mosni, ez ugyanis egyebek között felgyorsítja a fejbőr zsírosodásának folyamatát. De akkor mégis mihez kezdjünk magunkkal, ha már nincs kedvünk kedvtelenül bámulni az esztétikusnak éppenséggel nem nevezhető hajcsomót a fejünkön?

[wp_ad_camp_1]

Ha csak egy nappal szeretnénk kitolni a fejmosás időpontját, akkor érdemes beszereznünk egy száraz sampont. Nem drága mulatságról van szó, ráadásul elég sokáig elég. Ha valaki a zsíros haj problematikájával küzd, az számos nehézséggel találja szemben magát. Mint már említettük, a túl gyakori fejmosás csak ront a helyzeten, hiszen a túlságosan kiszáradt fejbőr egyre több és több faggyút fog termelni, amelynek eredményeképpen hiába tisztítjuk naponta a hajunkat, az szinte mindig zsíros hatást fog kelteni.

Zsíros haj

Zsíros haj

Azonban nem eshetünk át a ló másik oldalára sem, mivel ha túl sok idő telik el két fejmosás között, akkor a fejbőrön lévő gombák és baktériumok még inkább elszaporodhatnak, így megint csak a kelleténél jóval több faggyú lesz a végeredmény. Nem elég viszont arra odafigyelnünk, hogy milyen időközönként mosunk fejet, az sem mindegy ugyanis, hogy mit használunk a hajkoronánk tisztántartása céljából! Az egyik leghatékonyabb megoldásnak talán a ph-semleges sampon minősül, amelyhez hozzáadhatunk egy kiskanálnyi aloe vera gélt és egy kevés citromlevet, ezen kombináció rendszeres használata ugyanis idővel helyreállítja a fejbőr ph-ját is.

A férfiak valószínűleg nem fognak örülni a következő hajápoló trükknek, de sebaj: ha összeöntünk egy pohár sört egy pohár vízzel, majd az így kapott keverékkel fejet mosunk, öt percig fent hagyjuk az elegyet, majd leöblítjük. Bármilyen meglepő, de ezzel a módszerrel könnyen megszüntethetjük a fejbőr túlzott faggyútermelését!