Advent a Vajdahunyad Várában szórakoztató programokkal

A fővárosban december 1-23. között ismét megrendezésre került a 120 éves hagyományra visszatekintő Adventi vásár a Városligeti tó partján magasodó Vajdahunyad várában, mely gyermekeket és felnőtteket is egyaránt magával ragad utánozhatatlan hangulatával, a békés ünnepek csodájával, a mosolygó emberekkel.

Az egy hónapos rendezvénysorozattal Budapest rangos, kiemelkedő rendezvényei gazdagodnak, hiszen az aranykor ünnepi hangulatát, pezsgő hagyományos urbánus és paraszti tradícióikat eleveníti fel és ötvözi a modern kor érdekességeivel.

A vár udvarában felállított színpadon koncertek sorozata, különféle utcaszínházi produkciók várják az érdeklődőket páratlan hangulatot biztosítva ezzel. Többek között fellép a Mystery Gang, Gryllus Vilmos, Tóth Vera és az Éles Gábor Trió, a Besh o droM, a Téka és a Tatros zenekar is. A koncertek mellett egyéb szórakoztató programok is megrendezésre kerülnek, mint például a Luca napi Pásztortalálkozó, ahol pásztorjátszók és a hagyományos pásztor mívességet képviselő mesterek is bemutatkozhatnak. Lesz még Könyves Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő könyvvásár, Irodalmi pódium és a Kávéházi Szegletben megrendezett könyvbemutatók az könyvek szerelmeseinek.

Vajdahunyad Vára Advent

Vajdahunyad Vára Advent

A rendezvény ideje alatt minden héten csütörtöktől vasárnapig délelőtt 11 órától a Mézeskalács Palotában bábszínházi előadások és mézeskalács műhely, valamint hagyományőrző mesterségek játszóháza várja a gyermekeket, valamint művészeti iskolák produkciói is szórakoztatják a közönséget.

Mivel a rendezvény szervesen kapcsolódik a Városliget egyéb látványosságaihoz is, így hétvégenként Mikulás hintóra ülve látogathatjuk meg a környék egyéb kulturális helyszíneit, tehát szánon juthatunk el a Közlekedési Múzeumba, az Állatkertbe, a Szépművészeti Múzeumba, valamint a neves Széchényi Fürdőbe.