Alvássegítő ötletek a hiperaktív babák számára

Nem minden baba egyforma, nem minden csecsemő rendelkezik ugyanakkora alvásigénnyel és így vannak anyukák, akik a végkimerültségig szenvednek, hogy sikerüljön álomra bírni a kis lurkót, holott nincs vele semmi gond egészségügyi szempontból. Érdemes megismerni néhány tippet, ami talán segíthet annak érdekében, hogy a mindig virgonc csemeték is álomba tudjanak szenderülni.

Az egyik legismertebb módszer a karban történő ringatás, hiszen ha a gyermek érzi az anya nyugtató közelségét, akkor sokkal könnyeben megnyugszik, nem hisztizik és így hamarabb el is alszik. Abban az esetben viszont, ha ez nem jár sikerrel és már nem érzi a szülő a karját, érdemes beszerezni egy ringatható hordozót, amibe belehelyezve a csöppséget, könnyedén tudjuk utánozni a karban történő ringatás mozzanatait és még azzal sem kell szenvedni, hogy utána hogyan is tegyük le a gyermeket. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen környezetben történik az altatás. A babaszobát érdemes úgy berendezni, hogy amikor ágyba helyezzük a kicsit, ne legyenek számára érdekes és rejtett sarkok, ami magára vonja a figyelmet. Kutatások pedig azt is kimutatták, hogy a telt színeket sokkal jobban kedvelik a csecsemők, mint például a pasztell színeket, tehát érdemes e szerint festeni a szobát.

Alvássegítő ötletek

Alvássegítő ötletek

Az ágyikójába elhelyezhető kedvenc játékállatkája is, ami megnyugtatja, nem érzi magát egyedül. A szoba hőmérsékletét pedig 20 fokra érdemes állítani, ami se nem túl meleg, se nem túl hideg, a csecsemő nyugodt álma szempontjából ideális.

Mindezen ötleteket illetve tippeket betartva talán sikerül könnyebben álomra bírni a gyermekeket, viszont ha az alvásszükséglete feltűnően kevés és a gyermek hisztije sem csillapodik, akkor nem érdemes mindezt erőltetni, hanem szakemberhez kell fordulni, nehogy más jellegű gond merüljön fel, amit laikusként egyszerűen csak a nyugtalanságára fogunk.