Amikor a nő sokkal fiatalabb…

Ha az utcán végigmegy egy szerelmespár, az emberek némi irigységgel vegyes örömmel néznek rájuk, lám, nekik sikerült megtalálniuk egymást, talán még nem veszett el minden remény a többiek számára sem. Persze, ez inkább abban az esetben érvényes, ha a pár tagjai ugyanahhoz a generációhoz tartoznak.

[wp_ad_camp_1]

Ha viszont egy középkorú, netán idősebb urat látnak meg egy fiatal hölgy oldalán, akkor az átszellemült mosoly helyét átveszi a kaján vigyor és a rosszindulatú megjegyzések: „bizony, sok pénze lehet az öregnek, ha ilyen nőre futja neki”! De vajon tényleg helyes-e a csőlátás, ha a szív dolgairól van szó? Két ember csak akkor szeretheti egymást igazán és kizárólag abban az esetben találhatja meg a boldogságot egy másik személy oldalán, ha közte és az illető között maximum három-négy év a korkülönbség? Mi van azokkal a kapcsolatokkal, ahol a férfi tíz, húsz, harminc vagy akár még ennél is több évvel idősebb a nőnél? Az első, ami ilyenkor felötlik a külvilágban: a pénz. Az idős bácsi vett magának egy csinos kis játékszert, amellyel elszórakozhat élete hátralevő részében. Igen, tény és való, hogy vannak olyan lányok, akik gondolkodás nélkül odavetik magukat egy-egy milliomos kénye-kedvére, az anyagi biztonságért, a kényelemért és drága ajándékokért.

Amikor a nő sokkal fiatalabb

Amikor a nő sokkal fiatalabb

Kár lenne tagadni ezen hölgyek és urak létezését, mert kétségtelenül szép számmal léteznek ilyen párok. Azonban nem érdemes általánosítani, mert nem minden esetben szól a kapcsolat csupán az anyagiakról. Ha jobban belegondolunk és körülnézünk a világban, akkor azt fogjuk látni, hogy az emberek közti vonzalom, szeretet és szerelem nem ismer korlátokat, sem nem, sem pedig kor szempontjából. Ugyan miért olyan hihetetlen sokak számára az, hogy egy ifjú hölgy igenis komolyan kötődhet egy nála idősebb emberhez, aki rengeteg élettapasztalattal rendelkezik, tudja, hogyan kell bánni a gyengébb nem képviselőivel, gondoskodó, megfontolt, nyugodt és megbízható? Ha tehát ilyen párokat látunk, ne ítéljünk elsőre. Nem, nem kell, hogy minden a pénzről szóljon, még akkor sem, ha tudjuk, hogy sokszor valóban az anyagiaké a főszerep, azonban minden ember, pár és helyzet más és más. A kulcs, mint mindig, most is az előítéletek háttérbe szorítása és a tolerancia, fogadjuk el, hogy különbözőek vagyunk és hogy mindenki különböző módon találja meg a boldogságot!