Amit a németországi étkezésről tudni kell

Ha Németországba vagy egy másik német nyelvű országba látogat, el kell mennie enni. Az étkezés Németországban hasonló a bárhol másutt Európában való étkezéshez, bár nem azonos minden hellyel.

Franciaországban és Olaszországban az emberek hajlamosak az étkezési élményt hosszúra nyújtani és élvezetessé tenni. Németországban a kinti étkezés funkcionálisabb – nem valószínű, hogy néhány órát egyszerűen csak csevegve tölt az asztalnál. A német ételek hihetetlenül kiadósak, sok ételben sok hús van, ami kényelmes ételnek tekinthető. Mindazonáltal éttermek széles skálájával rendelkeznek, a gyorséttermektől a díszes vacsorázókig. Amikor kimegy egy étterembe, többet kell tudnia, mint az alapvető német szókincs. Miután elutazott az étterembe, kávézóba vagy fesztiválra, itt az ideje, hogy kitalálja, hogyan adja le rendelését. Mielőtt étlapról rendelne, szánjon egy kis időt a menü áttekintésére. Már most elkezdheti megnézni, hogy mely hagyományos német ételek adhatják a legjobb elképzelést arról, hogy mi is az igazi német konyha.

Amit egy vásáron vagy fesztiválon talál, az különbözik az étteremben kapott ételektől, kevésbé formálisabbak talán, mint egy étteremben. A német nyelvű országokban az éttermi ülős élmény egy kicsit eltér Észak-Amerikától, kezdve az érkezéssel. Ha nem látja a várakozásra felszólító táblát, akkor várhatóan saját helyet kell találnia egy asztalnál. Általában csak a csúcskategóriás éttermekben kell előre asztalt foglalni.. Ha kártyával kíván fizetni az étkezésért, győződjön meg arról, hogy az étterem elfogadja-e a bank- vagy hitelkártyát. Sok német nyelvű nemzet egyszerűen nem fogad el kártyát (sem banki, sem hitelkártya) étkezéshez. Ez egyrészt hihetetlenül kényelmetlen, mert készpénzt kell vinnie, és meg kell győződnie arról, hogy a rendelés során a készpénzes összegen belül marad. Másrészt csökkenti annak valószínűségét, hogy pénzügyi adatait ellopják.