Ápold télen is az arcod olajokkal

A hideg és száraz téli időszak kemény próba elé állítja bőrt, hiszen kint a hideg, bent pedig a száraz levegő hatása egyaránt nyomot hagy arcunkon. Hogy minél jobban átvészeljük ezt az időszakot kiemelt figyelmet kell fordítanunk az arcápolásra. A szépségiparban szerencsére ma már a természetes olajak sokaságából lehet válogatni, melyek sokoldalúan ápolják, és védelmezik bőrünket az év leghidegebb időszakában is.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik ajánlott természetes olaj az argánolaj, ami rendkívül gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, sőt E vitamin tartalma is háromszor akkora, mint az olíva olajé. Ennek, és polifenol tartalmának köszönhetően hatékony védelmet nyújt a szabad gyökök károsító hatásai ellen, ám mivel esszenciális zsírsavat is tartalmaz, így jótékony hatással van a bőr természetes védelmi rendszerére is.

A népszerű shea vajat sem szabad elfeledni, amit a shea dióból állítanak elő. A vaj testhőmérsékleten meglágyul, majd megolvad és képes selymesen simává varázsolni a bőrt. Sok olyan lipidkomplexet tartalmaz, amely támogatja a bőr saját védelmi rendszerét, így a növény hazájában, Ghánában, a shea vajat már régóta alkalmazzák a bőr védelmére a száraz évszakokban.

Mandulaolaj

Mandulaolaj

A mandulaolaj szintén jól ismert a szépségápolásban, hiszen már évszázadok óta sikerrel alkalmazzák a természetgyógyászatban is. Már az ősi kultúrák gyógyítói is a repedezett, irritált bőr gyógyítására használták, így Te is bátran leveheted az üzletek polcairól és gazdagíthatod vele a kozmetikumaidat, hiszen egyszerre természetes, vitaminban gazdag és hatékony, avagy minden adott, ami számít.

A szőlőmagolajnak is a listán a helye, hiszen az érett szőlőszemek magvaiból préselt zöldes színű olaj különösen gazdag A-, B-, C-, E-, és F-vitaminban, de közismerten magas antioxidáns tartalmáról is, így nem csak a bőrápolásban, de a bőrfiatalításban is kiemelkedő szerepe van.