Apróságok, amiket szinte mindenki lopott már életében

Ha nem is vagyunk hivatásos tolvajok, szinte biztos, hogy legalább egyetlen dolgot már elloptunk életünkben. Mindenkivel előfordul, hogy “kölcsön vesz” valamit és elfelejti visszaadni, felvesz valamit és megszokásból zsebre teszi, az ismerősöktől elhozott süteményes tányér pedig sokaknál már örök darabja az otthoni étkészletnek.

[wp_ad_camp_1]

Azt gondolnánk, ezek olyan apró dolgok, amik igazából nem is számítanak, hiszen senkinek nem fognak hiányozni. De ha belegondolunk, ezek sosem voltak a mieink, azaz egyszerűen elloptuk őket. És egy élet során mennyi ilyen apróság kerül hozzánk!

Egy felmérés szerint az irodai alkalmazottak 70%-a már legalább egyszer vitt haza tollat a munkahelyéről. Az orvosi rendelőkből, a bankokból, a postákról is gyakran tűnnek el, ezek esnek áldozatul legtöbbször a nem tudatos lopásnak.

Tolvaj

Tolvaj

Hotelekből mindenki a legkomfortosabbakat keresi és sokan haza is visznek magukkal ebből a komfortból egy darabkát, legtöbbször törölközőket. Egy kutatás szerint a dán hotelekből lopnak a legkevesebbet, mint a kolumbiai szállodák a ranglista másik végén állnak.

A tabletek, okostelefonok, ebookok korában már távolinak tűnik, de nem is volt olyan régen, amikor még könyvtárba jártunk. Diákkorában a legtöbb emberrel előfordult, hogy kikölcsönzött egy könyvet, majd elfelejtette azt visszavinni. De a várótermekből ma is gyakran tűnnek el magazinok, színes újságok, amiket véletlenül a táskánkba teszünk.