Az allergiás tüneteket kiváltó okok

Manapság a különféle allergiás megbetegedések már népbetegséggé váltak. Az allergia tulajdonképpen, egy immunrendszeri túlzott reakció, melyet a szervezetünk a környezetünkben található ártalmatlan anyagokra védekezésekor produkál.

[wp_ad_camp_1]

Az allergiás reakciókat szinte bármi kiválthatja, melynek a tünetei különböző erősséggel jelentkezhetnek. Az egyik ilyen gyakori kiváltó ok nem más, mint a pollenek. Melyek lehetnek szénanátha vagy szezon jellegű tünetek is. Legtöbb allergiára jellemző a tüsszögés, orrfolyás, és viszkető szemek. Ezeket a reakciókat legkönnyebben gyógyszerekkel, orr és szemcseppekkel tudjuk megszüntetni. Ily módon csökkenthetjük az irritációt, illetve nagyobb figyelmet kell fordítanunk az egészségünk megőrzésére, melyet úgy érhetünk el, ha a szeles napokon, igyekszünk nem kimozdulunk és az ablakot is zárva tartjuk. Ám az allergiás reakciókat kiválthatják különféle házi kedvencek is. Akik allergiásak az állatokban található proteinekre, melyek az állatok bőrében található, illetve még a mirigyek lehetnek a kiváltó ok, melyek viszont a nyálában található.

Allergia

Allergia

Az efféle allergia kialakulása akár több évet is igénybe vehet, így az állattal való érintkezést követően akár hónapokkal később is jelentkezhetnek a tünetek. A következő gyakori ok a poratkák, melyek mikroszkopikus méretű élősködők, és a házunkban található porban telepszenek meg. Abban az esetben, ha poratka allergia gyanúja lép fel, akkor azt könnyedén megelőzhető és kezelhető is egyben. Úgy járhatunk el ellene, hogy hipoallergén huzatokkal látjuk el az ágyneműnket, ráadásul hetente kitisztítjuk azokat magas hőfokon. Jelentkezhetnek még rovarcsípésre allergiás tünetek, penészgombára, illetve étel allergia, latex és a gyógyszerek által kiváltott kellemetlen reakciók is gyakoriak.