Az aloé vera lehet haszonnövény is

Az aloé verát, már ősidők óta használják gyógyításra. Számtalan betegség kezelhető vele, mint például a bőrelváltozások és az emésztőszervi problémák. Mára már a világ számos pontján termesztik és előszeretettel alkalmazzák ezt a számtalan gyógyító hatással bíró növényt.

[wp_ad_camp_1]

A levelét 4 éves korától lehet szedni, mivel akkortól rendelkezik gyógyító hatásokkal. Különböző kémiai folyamatokkal tartósítják, hő kezelik, valamint antioxidánssal vagy aszkorbinsavval egészítik ki, hogy a létrejött gélből krémeket, italokat, gyógyszereket és táplálék kiegészítőket készítsenek. Ezt a növényt, akár otthonunkban is termeszthetjük. Az aloé vera nagyon kedveli a világos és enyhén napos helyeket. A gondozása során nagy figyelmet kell fordítani a locsolására. Mivel egy félig sivatagi növénnyel állunk szemben, ezért tisztában kell lennünk azzal, hogy nagyon jól bírja a szárazságot. Fontos, hogy a locsolási idő, csak akkor érkezik el, amikor már a körülötte lévő föld teljesen kiszárad. Nyáron kéthetente egyszer fogja igényelni a vizet, télen pedig havonta egyszer.

Aloe vera

Aloe vera

Az aloé vera készítmények a nyálkahártyán, a szöveti felszínen, a bőrön keresztül felszívódnak és az immunrendszer által hatnak. Hatásos lehet az égési sebek kezelésére, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Gyógyítja a pikkelysömört, az ekcémát és a gombát. A bőrre kenve késlelteti az öregedést, megállítja a ráncosodást. Ha otthon van aloé veránk és megégetjük magunkat, esetleg vágás vagy csípés éri a bőrünket, azonnal alkalmazhatjuk. Csak vágjunk le egy levelet, kenjük be vele a sérülést, és látványosan gyors gyógyulást fogunk elérni. Az aloé vera gélnek gyulladáscsökkentő, antibiotikus és regeneráló hatása van. Magas az enzimtartalma, melyek az emberi szervezetben segítik a tápanyagok felszívódását és méregtelenítő folyamatokat visznek végbe. Hatóanyagai csökkentik a gyógyszerek mellékhatásait és felerősítik az immunrendszert, valamint serkentik a sejtnövekedést, idegnyugtatóak, és még a fájdalmat is csillapítják.