Az angelonia növényprofil

Az angelonia növény kemény természete a nyári virágágyások alapanyagává teszi őket. A szőlőillat és a nedűben gazdag virágok vonzzák a beporzókat a napsütötte kertbe, és az alacsony gondozási igények miatt a növények egy hét vakáció után virágzással fogják Önt köszönteni otthon.

[wp_ad_camp_1]

Biztosítson az angelonia növényeknek teljes napfényt. Azok a növények, amelyek nem kapnak legalább hat órányi közvetlen napfényt, ritkán virágzanak majd. Az Angelonia növények toleránsak a legkülönbözőbb talajokkal szemben, de a szerves anyagokban gazdag talaj csökkenti az öntözés igényét és a termékenyítést. A növényeknek jó vízelvezetésre van szükségük a gyökérrothadás megelőzéséhez, ezért, ha nehéz agyaggal rendelkezik, fontolja meg az angelonia növekvő emelt ágyakban vagy cserépben való nevelését. Az Angelonia növények kemények és az aszályos időszakokban is virágozni fognak. Akkor öntözze meg őket, amikor a talaj teteje száraznak érződik. A további nedvesség akkor jön jól, ha a növények jó vízelvezetéssel rendelkeznek. Az Angelonia növények szeretik a forró nyári időjárást és a magas páratartalmat.

Az Angelonia növények délnyugaton is jól teljesítenek, egy kis extra öntözéssel. Trágyázza havonta ezt a szép növényt, de ne túl gyakran, mert a túl sok műtrágya a lombozat túlnövekedését okozza a virágok kárára. Választhat egy kiegyensúlyozott virágműtrágyát is, az ültetés idején egy 10-5-10-es vagy 12-12-12-es műtrágya keverékével, amely kiküszöböli a műtrágyázás szükségét. Az angelóniának nincs ismert mérgező hatása a háziállatokra vagy az emberekre, de nem ennivaló. A növényi toxicitás dózisfüggő, nagy mennyiségű fogyasztása mellékhatásokat okozhat. Sok egynyári növénytől eltérően az angelónia növények nem igényelnek permetezést a virágzás elősegítéséhez. A növények metszése azonban elősegíti a bokrosabb növekedést.