Az E vitamin, amely a szépségünket ápolja

Az E vitamin más néven tokoferol, 8 különböző molekulából áll össze. Az E vitamin az élelmiszerben antioxidánsokként van jelen, és ez segít helyreállítani a szervezetünkben lévő sejtek külső tényezőktől védő plazmamembrán sérüléseit.

[wp_ad_camp_1]

A plazmamembrán sérülését okozhatja egy sima étkezés vagy testmozgás, és ezek helyreállításához létfontosságú az E-vitamin megfelelő pótlása. Az E-vitamin megtalálható növényi olajokban, olajos magvakban, mint pl. dió, mandula, illetve a pálmaolajban, spenótban, avokádóban, spárgában, brokkoliban, kiviben, és a magnóban is stb. még más élelmiszerekben is. Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, ezért is van az, hogy teljesen felszívódik a szervezetünkben. Ám azért van szükség a megfelelő utánpótlásra, mivel nagy százaléka gyorsan kiürül a szervezetünkből. Ezért is fontos, hogy kellőképpen pótoljuk, ha kell vitaminokkal, vagy étrendkiegészítőkkel. Különösképpen ajánlott egyes betegségek után, hiszen segíti a sejtek regenerálódást. Mindez mellett kiváló hatással van a szépség és a fiatalság megőrzésére.

E vitamin

E vitamin

Amennyiben megfelelő mennyiségű E-vitamint viszünk be a szervezetünkbe, akkor az növeli a bőr nedvességtartalmát, illetve lágyságát és fiatalságát. Ezen felül még fényvédő hatása is ismert, hiszen véd a káros sugaraktól és fontos szerepe van a szabadgyökök kialakulásában. A szabadgyökök bőrben is keletkezhetnek az ultraibolya sugárzás hatására. Az E-vitamin nagy koncentrációban alkalmazva, mivel kiváló sejtmegőrző. Az mellett, hogy megfiatalítja a bőrt, még regenerálja és fényessé varázsolja a hajat. Sokan nem tudják, de az E-vitamin a haj egyik legfontosabb vitaminja. Fokozza a haj növekedését, illetve megakadályozza annak krónikus hullását.