Az ecet meglepő felhasználási módjai

Ecet bizonyára minden háztartásban található, használjuk ételek készítéséhez, különösen fontos hozzávalója a savanyúságoknak és a különböző salátáknak is. Szép számmal vannak azok is, akik szívesen tesznek egy kanálka ecetet a levesükbe fogyasztás előtt. Azonban az ecet korántsem ennyire egysíkú, sokan talán nem is gondolnák, mi mindenre használható, ez az ízesítő ugyanis nemcsak a főzés során lehet segítségünkre, kiváló és olcsó megoldásnak bizonyul különböző problémák esetén, valamint tisztítószerként is jól funkcionál!

[wp_ad_camp_1]

Az ecet ilyen jellegű felhasználási módjai a legkevésbé sem új-keletűek, hiszen az ízesítő pozitív tulajdonságait és gyógyerejét már nagyon régen, konkrétan az ókorban is ismerték. Az ókori görögök például emésztési rendellenességek, valamint légúti betegségek gyógyítására is használták. Nincs ez másként ma sem, ha valaki torokgyulladástól szenved, akkor érdemes összekutyulnia egy kiskanálnyi almaecetet ugyanennyi mézzel, ezen kombináció fertőtlenítő hatásának köszönhetően ugyanis minden bizonnyal napokon belül csökkenni fog a gyulladás. Megfázás esetén az ecet nemcsak belsőleg, de külsőleg is sikerrel alkalmazható! A lázas beteg lábára ecetes-vizes zoknit kell húzni, mivel ennek hatására a testhőmérséklet ismét a normálishoz fog közelíteni. Az ecetet továbbá bevethetjük a makacs lábgomba ellen is, ilyenkor azonban nem árt, ha vízhez az eceten kívül még egy kis szódabikarbónát is hozzáadunk.

Ecet

Ecet

Ha valaki gyermeket hord a szíve alatt, ám a várandósság nagyon megviseli és túlságosan gyakran émelyeg, akkor adjon egy esélyt az almaecetnek: három kiskanálnyira lesz szüksége ebből a csodaszerből, amelyet összekever ugyanennyi mézzel, majd szépen, lassan fogyassza az így kapott elegyet! Ugyanez a kombináció állítólag megoldja az álmatlanság problémáját is! De hasznát vehetjük az ecetnek a szagok semlegesítésében, a foltok éltüntetésében, a ruhák tisztításában, valamint a vízkőoldásban is!