Az esküvő megszervezése határidő napló segítségével

Az esküvő megszervezése komoly feladat minden pár számára, viszont semmiképp sem megoldhatatlan dolog. A szervezés türelmet és pontosságot igényel, ezért fontos a forgatókönyv, valamint a költségvetési terv készítése, emellett időben el kell kezdeni a készülődést, mivel így lesz garantált, hogy az esküvő napja tökéletesen fog zajlani.

12 hónappal az esküvő előtt szokott megtörténni az eljegyzés, lánykérés, mely során meghatározzák az esküvő pontos időpontját, valamint eldöntik, hogy milyen típusú házasságkötés kerül megrendezésre. 11 hónappal előtte a jegyes pár elkészíti a költségvetési tervet, mely tartalmazz a menyasszonyi ruha, jegygyűrűk, virágdekorációk, stb. árát, vagyis mindent, amire az esküvő napján szükség van. 10 hónappal a házasságkötés előtt érdemes bejelenteni az időpontot a polgármesteri hivatalban, valamint le kell foglalni az esküvőszervezőt, helyszínt, stb.. Kilenc hónappal előtte javasolt kiválasztani a tanúkat, koszorúslányokat, zenekart, fotóst, vőfélyt, és ezekkel a személyekkel meg kell beszélni, hogy elvállalják-e a rájuk bízott feladatot. Ezt követően sor kerülhet a menyasszonyi és vőlegény ruha, a jegygyűrűk, koszorúslány ruhák megvásárlására.

Esküvő

Esküvő

Az esküvő előtt 7 hónappal érdemes kiválasztani a dekorációt, és összeállítani a vendéglistát. Ez után következik az meghívók szétosztása, a táncoktatás, esküvői menü meghatározása, és más ezekhez hasonló feladatok elvégzése. Az esküvő előtt egy héttel érdemes ellátogatni a szépségszalonba, megtartani a legény- és leánybúcsút. Három nappal az esküvő előtt megtörténhet a kocsik lemosása, a kölcsönzőből a ruhák haza szállítása, ülésrend ellenőrzése, viszont ezek mellett fontos a pihenés, relaxálás is. A nagy esemény megtervezésében nagy előnyt jelenthet egy határidő napló. Ennek segítségével minden tökéletes és fantasztikus lehet!