Az okos fényszórók korszaka

Mindenkivel megtörtént már, hogy a szemből jövő autó hosszúfényei megvakították, mert a másik sofőr elfelejtett rövid-fényre váltani amikor látta, hogy közlekedünk felé. Az is sokszor megtörténik, hogy éppen egy olyan autó előtt haladunk, amelyik éppen hosszúfénnyel halad, ezekre az esetekre találták tehát ki az okos fényszórókat.

[wp_ad_camp_1]

Az autóipar legújabb és egyben legértékesebb technológiai innovációja az automatikusan vezérelt hosszúfény. Ez az új technológia arra lett tervezve, hogy lehetővé tegye a vezető számára azt, hogy az útra koncentráljon, és ne kelljen aggódnia amiatt, hogy most éppen a rövid-, vagy a hosszúfényekkel haladjon. Az új okos fényszóróval tehát jelentősen csökkentették, sőt szinte meg is szüntették az éjszakai vakságot amelyet a hosszúfény okozna.

Okos fényszóró

Okos fényszóró

Az új fényszórók úgy működnek, hogy egy aprócska, alig látható kamerát szereltek be az egyik visszapillantó tükörbe, és ez a kamera beméri, hogy pontosan mennyi fényre lesz majd szüksége ahhoz, hogy továbbra is biztonságosan vezessen. Az érzékelő egy agyként működik és üzenetet küld a fényszórók felé, hogy így a fény intenzitása még időben csökkentve legyen. Az automatikus funkciók lehetővé teszik a vezetők számára, hogy az útra tudjanak figyelni anélkül, hogy a fényszórókkal foglalkoznának, és így más autósok figyelme sem fog elterelődni a hosszúfények általi vakítás miatt. Ennek az új technológiának köszönhetően az autósok még biztonságosabban járhatna az utakon mint valaha bármikor.