Az okoseszközök világa!

Az életünkben mára már állandó szerepet kaptak az okoseszközök. Ennek legegyszerűbb példája az okostelefon, amely már szinte mindenki zsebében, táskájában ott lapul. Hiszen valljuk be, már nem indulunk el otthonról anélkül, hogy nálunk ne lenne! Folyamatosan bekapcsolva tartjuk, hogy mindig és mindenhol elérhessenek minket.

[wp_ad_camp_1]

Hála az internetnek, amely mindegyik okostelefonról elérhető, még a közösségi oldalakról és az e-mailjeinkről szóló értesítéseket is azonnal megkapjuk. Úgy fekszünk le aludni, hogy ez az eszköz ott van a fejünk mellett, és arra kelünk fel, hogy ez az eszköz ébreszt minket. Ha unatkozunk, csak előkapjuk a telefonunkat, és böngésszük a világhálót, vagy esetleg valamilyen játékot játszunk rajta, talán zenét hallgatunk róla. Tehát az okostelefonok valóban behálózzák életünket. Azonban ez nem elég. Mára már az okostelefon csak egy a számos egyre jobban elterjedő okoseszközök közül. Az elmúlt években egyre inkább elterjedtek példának okáért az okosórák és a fitneszkarkötők, amelyek segítségével csak a csuklónkra pillantva elérhettünk egy csomó szolgáltatást.

Okoseszköz

Okoseszköz

Ezek sokkal inkább arra világítanak rá, hogy figyeljünk oda az egészségünkre, mérik a vérnyomásunkat, számlálják a megtett lépéseinket, bluetooth eléréssel rendelkeznek, melyről csak isten tudja, hogy mi mindenre nem jó egy karóránál. Ezen felül megjelentek az okostévék, melyek már természetesen nemcsak az egyszerű tévénézésre szolgálnak. De mindez csak a kezdet. Hamarosan megjelennek például az okosautók, amelyek már azt is tudni fogják, hogy mikor vagyunk fáradtak, milyen állapotban vagyunk, és talán azt is eldöntik majd, hogy vezethetünk-e az adott pillanatban vagy nem. Emellett pedig jönnek a szupertelefonok, melyek még többet fognak tudni a mai okostelefonoktól. A világot elvileg 3D-ben fogják érzékelni, és ilyen módon fognak tudni megjeleníttetni is dolgokat.

Bármi jön is, egy biztos, visszavonhatatlanul az okoseszközök világában élünk, ahol egyre inkább függővé is válunk tőlük, és minden bizonnyal ez a tendencia csak növekedni fog a jövőben. Az elkerülhetetlen ellen persze nem lehet és nem is éri meg hadakozni. Egyre azonban mindenképpen figyeljünk, használjuk okoseszközeinket okosan, és védjük adatainkat amennyire csak tudjuk, hiszen bár sok szempontból megkönnyítik az életünket, de másrészről sokkal inkább támadhatóvá is válunk általuk.