Babakocsi választás

A babakocsi választás jelentőségét nem szabad félvállról venni, hiszen olyan felszerelésről van szó, amit a gyermek egy vagy két éves koráig szinte minden nap használunk. A babakocsi választás során több fontos szempontra kell figyelmet fordítanunk; mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekünket nagyobb biztonságban és kényelemben tudhassuk.

[wp_ad_camp_1]

Mindenekelőtt arra kell figyelmet fordítanunk a babakocsi választás során, hogy a kiválasztott darab kellően erős és masszív legyen. Természetesen nem páncélozott járműre kell gondolni, viszont a stabilitásra figyelnünk kell. Amikor belehelyezzük a gyermeket, már látni fogjuk, hogy mennyire áll biztos lábakon, mennyire imbolyog, esetleg mennyire dől meg hátra, ha a kicsi mocorog benne. Szerencsére a babakocsikat szinte mindig ki lehet élesben is próbálni, nyugodtan menjünk vele néhány kört a boltban. Természetesen a baba helyett használjunk valamilyen más súly, például a táskánkat. A stabilitás kérdését nagyban meghatározza, hogy három- vagy négykerekű babakocsira esik a választás. Mindkettő megoldásnak van előnye és hátránya; a háromkerekű kocsikat könnyebb irányítani az utcán, azonban kevésbé stabilak. A négykerekűek stabilabbak, viszont az irányításuk nehézkesebb.

Babakocsik

Babakocsik

A babakocsi választás során érdemes azokat a modelleket keresni, amelyeknek teljes szélességben fogható karjuk van. Ezek irányítása lényegesen egyszerűbb azoknál a modelleknél, amelyek csupán két karral rendelkeznek. Mindenképpen ajánlott olyan babakocsit választani, aminek állítható háttámlája van. Ez elsősorban azért fontos, mert a gyermek ilyen módon kényelmesen pihenhet akár nézelődés közben és félálomban is. Arra is figyelni kell, hogy a kiszemelt babakocsi rendelkezzen lábtartóval; ez a kicsit nagyobbacska gyerekeknél roppant fontos.