Barna foltok a bőrön?

A barna foltok leggyakrabban az UV-sugárzás következményei, kevésbé függenek össze az életkorral. Az is igaz azonban, hogy idővel egyre több folt halmozódik fel a bőrön, a dekoltázson és a kézen.

Másrészt a legtöbb szakember azt állítja, hogy ezek a foltok nem egy esetleges májbetegségről árulkodnak – ahogyan azt hitték, hanem a megjelenésük egyenesen arányos a napsugárzással és az ultraibolya védelem hiányával! Tehát mostantól a fényvédőnek a mindennapi rutin része kell, hogy legyen. Március és április az utolsó meleg hónap, amikor fényérzékenyítő eljárásokat lehet végezni, amelyek célja a hiperkróm foltok, az elhalt bőr, a barna foltok, a lázadó pattanások vagy a ráncok által hagyott jelek eltávolítása. Jó, ha a fehérítő terápiákat a problémák súlyosságától függően kozmetikai vagy bőrgyógyászati ​​rendelőben kezdik el. Szakképzett személy tanácsa nélkül ne használjon fehérítő krémet, különösen, ha érzékeny bőre, aknéja, kuperózisa, különféle angiectasias problémái vannak. Ezért az agresszívebb kezelést az esztétikai rendelőben kell elvégezni, majd szükség esetén otthon folytatni, a kozmetikus vagy bőrgyógyász által javasolt hatásos szerekkel.

Amikor bőrünket napsugárzásnak tesszük ki, annak természetes reakciója az, hogy melanint termel, ami segít megakadályozni az UV-sugarak további károsodását a bőrben. Ez az oka annak, hogy ha hosszabb ideig vagyunk a napon, bőrünk lebarnul. Ez az oka annak is, hogy a világos bőrűek könnyen megégnek a napon, míg a sötétebb bőrűek ritkábban tapasztalják ezt a problémát. Néha a nap egyenetlenül növeli a melanintermelést. Ez a felesleges melanin összegyűlik és kiömlik a bőrsejtek között, sötét foltok megjelenését kölcsönözve. Röviden, a bőrön lévő sötét foltok a hiperpigmentáció következményei.