Betegségek lelki okai

Minden betegség lelki eredetű, a lélek jelez a testnek, hogy felborult a harmónia a lélekben. Ezt gyakran érezzük is, csak nem fordítunk rá figyelmet. Ha valamilyen lelki problémát nem tudunk megoldani hosszú időn keresztül, az lenyomatot hagy a lélekben és előbb-utóbb testi tüneteket okoz.

[wp_ad_camp_1]

A kialakult betegség kezelésében csak akkor érhetünk el valódi eredményt, ha feltárjuk a betegség kialakulásában szerepet játszó lelki okokat és megszüntetjük azokat. Ha rájövünk, honnan jött a betegség, megértjük, mitől alakult ki bennünk, akkor tudni fogjuk mi az amit tennünk kell ahhoz, hogy a lelki okokat megszüntessük és a természetes gyógyulási folyamat be tudjon indulni. Ha tisztában vagyunk az egyes tünetek lelki hátterével, gondolataink erejével képesek leszünk helyreállítani az egészségünkhöz szükséges egyensúlyt. Ma már egyre inkább elfogadott az a felfogás, mi szerint az egészség nem csak fizikai testünk helyes működését jelenti, hanem azt, hogy testi, lelki, szellemi egységként működünk, e három összetevő harmóniájaként „egészként” tudunk funkcionálni.

Ha például nem a szívünk szerint élünk és gyakran elönt minket a gyűlölet, akkor előbb-utóbb szívproblémák jelenhetnek meg. Aki mindig lenyeli és magába folytja a dühét, bizonyos idő után gyomorpanaszokat fog észlelni, de lehetséges nyálkahártyagyulladás vagy gyomorfekély is. Az önbizalomhiányos, döntésképtelen embereknél gyakran alakulnak ki csípőproblémák. Az elmérgesedett családi légkör, heves otthoni viták gyakran okoznak hörghurutot. Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, meg is tudja gyógyítani, a gondolat ereje segíthet visszanyerni egészségünket. Az egészség útja a helyes önismeret, a pozitív gondolkodás, önmagunk és mások elfogadása, ezenkívül a szeretet, az egyensúly és a harmónia létrehozása, megteremtése lelkünkben.