BodyArt, szórakozás és mozgás egyben

Ha már szórakozás, akkor érdemes olyan mozgásformát választani, ami az ünnepek után segít visszanyerni a formánkat, tehát nem csak szórakoztató, de még hasznos is. A BodyArt a legújabb őrület a mozgást kedvelők körében, ugyanis a test és a lélek harmóniájának a megőrzése miatt egyre többen választják ezt a különleges edzésformát, ami igazán be nem tartozik a szokványos aerobik órák közé.

A BodyArt egyre nagyobb rajongótáborral rendelkezik, természetesen ez nem lehet véletlen, így ha Te is szereted kipróbálni az újdonságokat, akkor érdemes megismerkedni ezzel az edzési formával is.

A gyakorlatok ebben az esetben a jógából és a gyógytornából átvett elemekből épülnek fel, így igazán jótékonyan hatnak az emberi szervezetre. Nem csak szórakoztató, de egyben hatásos fegyver lehet hátfájásra és a tartásjavításra is. Remekül megdolgoztatja a mélyizmokat is, ezáltal szálkás, rugalmas testet eredményezve. Mindezek mellett az izomzat erőnlétet is fejleszti.

A BodyArt órák kifejezetten dinamikusak, nem egyhangú, unalmas edzésről beszélünk. Ez a mozgásforma tökéletes kiegészítése lehet bármely edzéstervnek, hiszen akár még pihenőnapon is végezhetjük, amikor csak felakarunk egy kicsit töltődni energiával.

BodyArt

BodyArt

Az egyre népszerűbb BodyArt-ot a jing-jang elvén fejlesztették ki, tehát a belégzés és a kilégzés ritmusát szigorúan követve kell a gyakorlatsorokat elvégezni.

Az órához semmilyen eszközt nem kell használni, nem kell speciális felszerelést vásárolni. Érdemes tudni, hogy nem a könnyű óratípusok közé tartozik, viszont ennek ellenére is a trénerek mindenki figyelmébe ajánlják ezt a mozgásformát kórtól és nemtől teljesen függetlenül.

A BodyArt tehát tökéletesen alkalmas arra, hogy általa elfeledjük a hétköznapi gondokat, feltöltődjünk egy kis energiával, formába hozzuk magunkat és emellett még jól is szórakozzunk.