Bolívia éghajlata és látnivalói

Bolívia egy olyan szárazföldi állam, amely Dél-Amerika középső részén helyezkedik el. Erről a különleges országról sok minden elmondható, itt található például a Föld legnagyobb só-sivataga, amely a Salar de Uyuni nevet viseli. Az állam fővárosa La Paz, amely a világ legmagasabban fekvő városa, de a legmagasabban lévő hajózható tó hazája is Bolívia, azaz, egészen pontosan a Titicaca-tóról van szó.

[wp_ad_camp_1]

Az ország további érdekessége, hogy a népességnek több mint a fele, nagyjából 55 százaléka indián őslakos. Az itt élők számára azonban az a rossz hír, hogy Bolívia sajnos egyértelműen Dél-Amerika legszegényebb országának minősül. Az ország éghajlata nem egységes az állam teljes területén, ugyanis megtalálható itt a egyenlítői, a szavannai, valamint a hegyvidéki klíma is. A trópusi síkságok átlaghőmérséklete körülbelül 25 fok, a nyugati részeken azonban évente sokkal több csapadékra lehet számítani, mint a keletiekben. Az Andokban minél feljebb jutunk, annál inkább csökken a hőmérséklet. Vannak a forró területek, ahol szinte folyamatosan nagyon meleg van és gyakran esik az eső.

Bolívia

Bolívia

Mindez az első 1000 méterre jellemző, 1000 és 2200 méter magasságok között ugyanis már mérsékeltnek mondható az éghajlat. 3000 méter felett már igencsak hűvös van, ha azonban még ennél is feljebb megyünk, ott már azt tapasztaljuk, hogy az időjárás kifejezetten hideg, nagyjából 5400 méter felett pedig az egész területet hó borítja az év minden napján.

Bolívia rengeteg természeti csodával és számos látnivalóval rendelkezik. Ilyen például a Cordillera Apolobamba, amely a Peruval való közös határon helyezkedik el. Ezen a gyönyörű vidéken hihetetlen mennyiségű gyógynövény található, amelyeket az őslakosok gyakran alkalmaznak orvoslás céljából. Az Andina Eduardo Avaroa Nemzeti Park pedig egy olyan táj, amely tele van érdekességekkel, hiszen itt jéggel borított vulkáncsúcsok, gejzírek és sivatagok is láthatóak.