Colorado legszebb városai

Az egyik legtöbbször látogatott állam, a ‘Színes Colorado’ hihetetlen tájjal, látnivalókkal és városokkal van tele. A közepén végigfutó Sziklás-hegység határozza meg és az államnak sokféle oldala van, így egyre több a vonzereje is.

[wp_ad_camp_1]

Denver nyüzsgő városának rengeteg tennivalója van, míg más coloradói városok inkább szabadtéri tevékenységeikről és az érintetlen természeti látnivalók közelségéről híresek. A hegyi üdülővárosokban, például Aspen-ben és Steamboat Springs-ben a síelés népszerű. Aztán ott vannak a virágzó kulturális színterek és az egyetemi városok éjszakai élete, például Boulder és Fort Collins. Az állam északnyugati részén található Steamboat Springs a világ legjobb síelő lehetőségével büszkélkedhet. A „Ski Town USA” elnevezéssel rendelkező helye jól megőrzött történelmi kerületet fedezhet fel, és kiváló szabadtéri tevékenységeket is kínál a nyári hónapokban. A festői helyen, a Yampa folyó mellett fekvő várost 1876-ban alapították, és a környéken található számos forrásról nevezték el. Az egykori vasúti csomópontnak számító óvárosban számtalan üzlet, étterem és bár található, valamint történelmi nevezetességek.

Colorado Springstől délnyugatra, mindössze negyvenöt perces autóútra fekvő Cañon City az Arkansas folyó mellett terül el, a fenséges Sziklás-hegység lábánál. Mint ilyen, mindenféle epikus szabadtéri tevékenységet kínál, és a raftingolás és a sziklamászás különösen népszerű időtöltés. A város kiemelkedő látványa kétségtelenül a hatalmas Royal Gorge, amely a közelben fekszik, és az ország legmagasabb függőhídjának, egy légi felvonónak és még sok-sok másnak ad otthont. A folyó mentén való raftingolás vagy a meredek sziklákon való felmászás mellett festői vonatutak is várják a kanyargós kanyont. Évszázadok óta az emberek a Glenwood Springsbe özönlenek a Sziklás-hegység lenyűgöző látványa közepette folyó természetes forrásokért.