Egészséges szabadidős tevékenység a természetjárás

Az ember egyre nagyobb városokba tömörül, ahol a kisebb parkokon kívül legfeljebb a szobanövényeit nézegetve találkozik a természettel. Mivel az ember is a természet része, nem egészséges dolog a betonrengetegben rostokolni.

A szabadidő eltöltésére számtalan lehetőséget ad a város, sőt, a technika fejlődésével már otthonunkból sem kell kilépni a szórakozásért. Azonban a szabadidő eltöltése lehet aktív pihenés is, ami kimondottan jó hatással van testre és lélere egyaránt. Magyarország vagy akár a külföld vidékei  is csodás terepet nyújtanak a természetjáráshoz. Akár a biciklizés, akár a hegymászás vagy csak egy kellemes túra is feltölti az embert energiával, a friss levegő, a csodaszép zöld növényzet és a kellemes napsütés a kék ég alatt élettel teli, mely kirángat a depresszióból, megmozgatja a testet.

Természetjárás

Természetjárás

Fővárosunk környékén sík terepet és magaslatokat is szép számban találni. Mindegyik helyszín könnyen elérhető, még a városközpontból is. A sportosabbak elindulhatnak gyalog is, de ilyen szempontból kiváló kialakítású a tömegközlekedés. Legfeljebb egy óra alatt ki lehet jutni a természetbe, ahol aztán kirándulni, biciklizni vagy csak piknikezni, olvasni egy fa alatt is feltöltő erejű szabadidős tevékenység. A legtöbb kirándulóösvény mentén nyársalóhelyeket alakítottak ki, ahol egy nagyobb társasággal is le lehet ülni szalonnát sütni, bográcsozni, ahogy vidéken a saját udvarunkban tehetnénk. Ezeknek a helyeken sok esetben padokat is találni, valamint tisztást, ahol tollaslabdázásra, labdázásra nyílik lehetőség.