Egyszerű házimunka tippek a mindennapokra

Noha néhány házimunka nem fogja állandóan tökéletesen tisztává tenni a házat, óriási változást hoz. Ha naponta csak néhány percet szán ennek a néhány egyszerű dolognak a végrehajtására, akkor a legtöbb takarítást elvégzi, amire napi szinten szüksége van. Ügyeljen arra, hogy takarítási ütemezését a családja alapján szabja személyre. Például, ha van egy kis családja, akik többnyire kint étkeznek, akkor előfordulhat, hogy a napi étkezés nem prioritás.

Módosítsa a napi házimunkát, hogy az tükrözze családja igényeit. Használja az alábbiakat útmutatóként. Talán még soha nem látta, mi történik egy edényekkel teli mosogatóval, de ez nem szép. A szagok, foltok és furcsa gombásodás általában együtt jár az elfelejtett piszkos edényekkel. A napi mosogatás a legjobb választás. Ha nem tud ténylegesen elmosogatni, legalább olyan szabályt hozzon létre, hogy az edényeket naponta öblítsék és rakják egymásra. Ez megakadályozza, hogy a penész és a rovarok behatoljanak otthonába. Ha van mosogatógépe, használja rendszeresen. Nem minden családnak kell naponta mosni a szennyest, de sokan úgy gondoljuk, hogy legalább egy napi adag szennyesre van szükség. Munkaruhával, iskolai egyenruhával, futballedzőruhával és sportruházattal a családok sok koszos ruhát generálhatnak.

A napi terhelés segíthet megakadályozni, hogy a hétvégén egy hatalmas kupacot találjunk a szennyesben. Ha igazán nagy családja van, akkor lehet, hogy növelni kell a napi rakományok számát. Szerencsére a mosás olyasvalami, amit az iskoláskorú gyerekek minimális felügyelet mellett végezhetnek, ha már betanították őket. Ha napi rendszerességgel szabályozza a rendetlenséget, otthona egy pillanat alatt készen áll a társaságra. Naponta néhány percnyi porszívózás megakadályozza azt is, hogy otthona katasztrófa sújtotta zónává váljon, amelynek feltakarítása órákig tart.