Élelmiszer-összetevők, amelyeket mindenképpen el kell kerülni

A tökéletes étel és íz megszerzése nem éppen rakéta tudomány. Helyes az alapok és az összetevők helyes kezeléséről szól.  Igaz viszont, hogy az élelmiszerekben felhasznált összetevők előállíthatnak vagy tönkretehetnek egy ételt. Az emberiség első próbálkozása főtt ételekkel egyszerűen a tűzön való pörkölés és ízlelés volt.

Idővel az ízlelőbimbók javultak, és elkezdtük hozzáadni az ízeket. Egy-két jó évtizeddel korábban valóban volt időnk elemezni az ízeket, és elérni az előnyeit és hátrányait. Végül csak akkor használtunk rossz összetevőt, amikor teljesen tudatlanok voltunk a hasznosságáról. Most gyorsan előreugrunk a jelenlegi korba – időnként vagy inkább sokszor ismerjük az összetevők vagy adalékanyagok káros hatásait-mégis nyilvánvalóan használjuk őket az étel ízének fokozására. Nem szabad elfelejteni, hogy ebben a jelenlegi korban gyengéden haladunk a határidők betartása mellett, és teljesen figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy miből készülnek az ételeink. Manapság trenddé vált, amikor az emberek azt állítják, hogy kukoricaszirupot adtak a salátákhoz és ételeikhez. Ez az utóbbi időben rendkívül népszerűvé válik, és íze teszi őket népszerűvé a gyerekek körében. De több hátránya is van, mint amennyit meg tudunk számolni. Magas kalóriatartalmúak, és természetesen elhízással járnak. Ezenkívül sok esetben ezek a kukoricaszirupok magas fruktóztartalommal rendelkeznek.

Ez rendkívül káros az egészségre, és ezek a kóros vérnyomás és a szívbetegségek fő okai. Ne felejtsük el, hogy ez növeli a cukorbetegség esélyeit. Maradjon távol tőlük minden esetben, és ne használja őket adalékanyagként. Ha rajong az ázsiai konyháért, akkor valószínűleg hallott erről az összetevőről. Igaz, hogy az MSG valóban ízletes ételt biztosít. A rendszeres használat azonban súlyos egészségügyi következményekkel járhat. Ismert, hogy rákkeltő hatásúak, és bizonyos esetekben kiválthatják vagy támogathatják a tumorsejtek terjedését.